عدسی، آش، لوبیای پخته و شلغم بهترین نوع صبحانه در فصل زمستان است.
در فصل زمستان علاوه بر اینکه سیستم هضم بدن قویتر عمل کرده و سوخت و ساز بالا میرود و به طور طبیعی گرما در بدن تولید میشود، میتوان از غذاهایی نیز استفاده کرد که به حفظ گرمای بیشتر بدن کمک کند.
تهیه غذا با گوشت گوسفندی برای گرمی بدن همچنین آبگوشت و آشها و سوپهایی که همراه گوشت طبخ میشوند، مثل آش شله قلمکار و غذاهایی از قبیل کلهپاچه و حلیم که دارای طبیعت گرم هستند، مفید است.
سعی کنید در سوپها و آشهای پخته شده از ترکیب عدس، گندم و جو به صورت همزمان استفاده کرده بویژه در آش ترخینه.
در وعده صبحانههای زمستان، زیاد عدسی و لوبیای پخته بخورید.
مصرف روزانه زنجبیل، دارچین و آویشن به صورت دمکرده یا به صورت ادویه در تهیه غذایهای گرم توصیه میشود.
مصرف تخم مرغ و بلدرچین یا نوشیدنیهای گرم مزاج مثل چای حاوی هل و زعفران نیز مفید است.
کارشناسان طب سنتی هم معتقدند شلغم پخته بهترین صبحانه برای افراد خصوصا در فصل زمستان است و برای پیشگیری از سرماخوردگی، افراد میتوانند چند بار در هفته شلغم میل کنند.
یکچهارم از انرژی و پروتئین روزانه ما از طریق وعده صبحانه تأمین میشود.