علی بهادری جهرمی افزود: اقدام دوم نیز تأمین مالی زنجیرهای است که بهجای شیوه سنتی دریافت تسهیلات مستقیم، فرایند تأمین مالی بنگاهها به صورت پیوسته و در طول زنجیرههای تأمین و مبتنی بر جریان واقعی کالا و خدمات صورت میگیرد که در همین راستا تفاهمنامهای میان وزارت صمت و ۷ بانک عامل امضا شد که نشان دهنده هماهنگی تیم اقتصادی دولت است.
او تصریح کرد: در این روش بهجای تسهیلات نقدی میتوان از ابزارهای اعتباری مانند اوراق و برات و همچنین فاینانس استفاده کرد که علاوه بر کاهش نیاز به نقدینگی بنگاهها منابع بانکی نیز به سمت فعالیتهای مولد و تولیدی هدایت میشود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه با تحقق تأمین مالی زنجیرهای، منابع سرگردان نداریم، گفت: انحراف از منابع رخ نمیدهد و تسهیلات راکد نمیماند. همچنین زنجیرههای صنعتی که برای تأمین زنجیرهای انتخاب شدند، زنجیرههایی بالغ، هدفمند و نظاممند هستند.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، تأکید کرد: این موضوع، یکی از اقدامات در حلقههای زنجیره مقاوم شدن اقتصاد و تابآوری تولیدگران، فعالان اقتصادی و صنعتگران در شرایط کنونی است.
نحوه دریافت مطالبات ایران از کشورها متفاوت است
سخنگوی دولت نحوه دریافت مطالبات ایران از دیگر کشورها را متفاوت خواند و گفت: باتوجه به شرایط تحریم قاعدتا مشکلاتی وجود دارد، اما مانع تامین ارزهای مورد نیاز کشور نیست و در حال حاضر با ابتکارات دولت سیزدهم، منابع ارزی در حال برگشت است و راهکارها متناسب با هر کشور تفاوت دارد.
آقای علی بهادری جهرمی در نشست رسانهای امروز (سه شنبه) گفت: طبیعتا در دوران جنگ اقتصادی، راهکارهایی که برای رفع و خنثی سازی تحریمها به کار گرفته میشود قابل بیان نیست، اما این اطمینان را به مردم و فعالان اقتصادی میدهیم که در این زمینه دولت در حال تلاش مستمر و استفاده از همه ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک است.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص برنامههای سفر رییس جمهور به کشورهای منطقه تصریح کرد: دولت سیزدهم به دنبال توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با همه کشورهای دنیا خصوصاً کشورهای منطقه و همسایگان است. در این خصوص بر اساس اولویتهای سیاسی و اقتصادی و غیره، این تعاملات دنبال میشود و چنانچه ضرورتی به سفر ریاست محترم جمهوری باشد مقدمات و دستور کار آن از سوی وزارت امور خارجه و معاونت سیاسی دفتر رئیس جمهوری بر اساس اولویتها تنظیم و انجام خواهد شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده نفتکش سانچی، یاد و خاطره شهدای خدمت سانچی را گرامی داشت و افزود: پرونده سانحه کشتی نفتکش سانچی از نظر حقوقی بین مالکان دو کشتی و شرکتهای بیمه گر کشتیها و به عنوان پرداخت کننده خسارتها، علیه یکدیگر در جریان است. علاوه بر این، دعوای برخی کشورها در زمینه آلودگی دریایی، هزینههای عملیات نجات کشتی و اطفای حریق نیز علیه مالکان دو کشتی و شرکتهای بیمه در جریان است.
او افزود: دعوایی برای تعیین مسئولین و میزان تقصیر هر کدام از کشتیها مطرح است که در دادگاههایی در چین و هنگ کنگ در حال رسیدگی است که هنوز منجر به صدور رای قطعی، نشده است.
سخنگوی دولت گفت: در بحث خانواده جانباختگان عزیز نیز، شرکت ملی نفتکش ایران بلافاصله بعد از حادثه و قبل از آنکه شرکت بیمه بین المللی بخواهد، اقدامی انجام دهد در جهت تسهیل ارائه خدمات به این خانواده ها، پرداخت غرامت، گواهی فوت خدمه کشتی سانچی صادر و غرامت بیمه بین المللی ۲۱ خانواده پس از مراحل قانونی به آنها پرداخت شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص اعلام برخی آمارها هم گفت: قاعدتا اعضای دولت در چارچوب وظایف و برنامهها، وعدههایی که میدهند طبق دستور رییس جمهور محترم باید وعدههای واقع بیانه و صادقانه باشد.
وی افزود: طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری هم، دولت خودش را مکلف به تحقق دستورات معظم له میداند و در اعلام وعدهها و پیگیریها صادقانه عمل میکند؛ لذا دولت خودش را ملتزم به دادن وعده صادق میداند و اگر تحقق نیابد مقام مسئول مکلف به اعلام دلایل آن است.
علی بهادری جهرمی تصریح کرد: پایش عملکرد جزئی مهم از هر فرایندی اجرایی و نظارتی است. طبیعتا عملکردها هم توسط بخشهای مختلفی در ریاست جمهوری بطور مستمر در حال پایش و ارزیابی هستند. همانطور که رییس جمهور محترم بارها تاکید کرده اند، دولت سیزدهم دولت وعدههای صادق است و نظارت بر تحقق این مسئله بصورت کلی توسط شخص رئیس جمهور و معاون اول صورت میگیرد. از جهت حرکت در مسیر برنامه ریزی و بودجه سالیانه نیز سازمان برنامه و بودجه برای عدم انحراف وزارتخانهها و دستگاههای دولتی از خط مشی دولت نظارت خواهد کرد.
عملکرد درست دولت، اعتماد مردم را تقویت میکند
سخنگوی دولت در خصوص راهکار دولت برای بازگرداندن اعتماد اجتماعی گفت: اصلیترین راهکار برای تقویت اعتماد مردم، عملکرد درست دولت است.
علی بهادری گفت: دولت اعتقاد دارد تضعیف و یا تقویت اعتماد مردم در گرو عملکرد دولت است نه در گرو شعارها، گفتار درمانی چاره درد مردم نیست به همین دلیل اصلیترین راهکار برای تقویت اعتماد مردم عملکرد درست دولت و خدمت رسانی صادقانه و جلوگیری از اعلام وعدههایی است که محقق نشدنی هستند.
سخنگو و رئیس شورای اطلاع رسانی دولت افزود: دولت با اولویت بندی مسائل مختلف، حل مشکلات کشور را در دستور کار قرار داد و به عنوان نمونه اقدام جهادی در دوره کرونا برای کاهش تلفات از همین نمونه است.
او شنیدن صدای مردم، مردمی بودن و حذف فاصلهها با مردم، خدمت صادقانه و گفت و گوی صادقانه با مردم را دستور کار دولت سیزدهم خواند.
جهرمی گفت: دولت، مردم را محرمترین و نزدیکترین افراد به خود میداند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، هرجا که عمل به وعدهای با مشکل مواجهه شود حتما با مردم در میان میگذارد.
تاکید رییس جمهور بر احیای عملکردهای جهاد سازندگی است
سخنگوی دولت با بیان اینکه رییس جمهور بر احیای عملکردهای جهاد سازندگی تاکید دارد گفت: تشکیل شورای عالی جهاد سازندگی به ریاست رییس جمهور به تصویب شورای عالی اداری رسیده است.
علی جهرمی در خصوص احیای جهادسازندگی گفت: موضوع احیای عملکردهای جهاد سازندگی یک موضوع جدی در دولت است که رییس جمهور هم بر آن تاکید دارند.
او افزود: در این زمینه ایشان دستوراتی داده اند و در حوزه معاون اول طرحها و سازوکارهایی برای احیا این موضوع آماده و بر اساس آن تشکیل شورای عالی جهاد سازندگی به ریاست رییس جمهور و به منظور حمایت از همه گروههای جهادی و بسیج سازندگی به تصویب شورای عالی اداری رسیده است.
آقای بهادری جهرمی گفت: دبیرخانه این شورا به زودی شکل گرفته و با تشکیل جلسه اقدامات لازم در این خصوص عملیاتی خواهد شد.