سوغاتی شیرینی که ثبت ملی شده و سالهاست منبع درآمد خانوارهای برخی از روستاهای مازندران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، بیش از ۲۲۰ هکتار از زمینهای کشاورزی مازندران زیر کشت نیشکر قرار دارد که ۱۵۰ هکتار در بهمنیر بابلسر و حدود ۷۰ هکتار در ریکنده قائمشهر کشت و سالانه ۱۰۰ هزار تن شکر سرخ استحصال میشود.
شکر قرمز محصول بومی استان مازندران است که فرآوری سنتی آن دراستان توسط دستگاه فرآوری نیشکر'کلوادار' انجام میشود و این محصول شیرینی سفر و سوغات مسافران به این استان به شمار میرود.
گیاه نیشکر که در گویش مازندرانی به آن 'لله شیرین' میگویند شامل ۲ نوع یک و هفت ساله است که گیاه هفت ساله آن ضخیم و پرآبتر از نوع دیگرش است. این گیاه متناسب با شرایط آب و هوایی مازندران در دوره رشد به باران فراوان و آبیاری منظم نیاز دارد و در هنگام رسیدن و برداشت محصول هوا خشک و آفتابی را میطلبد
جباری تسهیل گر بنیاد برکت خزر قائمشهر نیز گفت: بعد از ورود بنیاد برکت در زمینه ایجاد اشتغال، در آمد روستاییان و بهداشت محصول فرآوری شده تاکنون ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.
سیدی مجری طرح اشتغالزایی بنیاد برکت مازندران نیز گفت: با ارائه تسهیلات تعداد محصولات فرآوری شده نیشکر به کنجد و برنجک نیشکری، شاخه نبات و حبه نیشکر و درآمد روستاییان منطقه نیز به سه برابر افزایش یافت.
محصول نیشکر مازندران در سال ۹۶ به ثبت ملی رسید.
بنیامین مرشدی گزارش میدهد