جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: احتمال ابتلا به سرطان پروستات بعد از چهل سالگی هر ۱۰ سال ۲ برابر میشود.
وی با اشاره به نتایج یک نظرسنجی که از یک هزار و ۴۵۶ مرد انجام شد، ادامه داد: این نتایج نشان داد که ۶۸ درصد پاسخدهندگان قادر نیستند حتی یک نشانه از سرطان پروستات را شناسایی کنند، حتی در میان مردان مسنتر که بیشتر در معرض خطرند، ۶۲ درصد از مردان ۵۰ تا ۵۹ ساله درباره هیچ کدام از نشانهها هیچ اطلاعی نداشتند.
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: علائم سرطان پروستات شامل نیاز به دفع مکرر ادرار بهویژه در طول شب، نیاز برای سریع رسیدن به توالت و مشکل در شروع ادرار یا جریان ضعیف ادرار است.
دکتر رجبی افزود: احساس تخلیه نشدن کامل مثانه و وجود خون در ادرار از علائم دیگر سرطان پروستات است و اگر سرطان پیشرفتهتر شده باشد، درد استخوان و کمر، کاهش اشتها و کاهش ناخواسته وزن را نیز شامل میشود؛ این بدان معنا است که مردان نباید صبر کنند تا علائمی ظاهر شود و بعد اقدام کنند، در عوض باید وجود این خطر را در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه با افزایش سن، وزن پروستات افزایش مییابد و این بزرگی منجر به بزرگی خوشخیم پروستات یا سرطان پروستات میشود، در نتیجه احتمال بروز سرطان پروستات با افزایش سن بیشتر میشود، ادامه داد: برخی انواع سرطان پروستات، غیر تهاجمی هستند و به همین علت امکان دارد فرد هیچ گونه علامتی را تجربه نکند؛ با این حال، سرطان پیشرفته پروستات اغلب علائمی را ایجاد میکند.
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره سرطان پروستات در جوانان گفت: از نظر تئوری همه مردان احتمال ابتلا به سرطان پروستات را دارند، شیوع سرطان با افزایش سن بیشتر میشود.
دکتر رجبی افزود: با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش مییابد. در افراد زیر ۳۹ سال احتمال ابتلا به سرطان پروستات ۱ نفر در ۱۰ هزار نفر است. در افراد بین ۴۰-۵۹ سال ۱ نفر در ۱۰۰ نفر و در سنین ۴۰-۷۹ سال ۱ نفر در ۸ نفر است.
وی با تاکید بر اینکه بعد از چهل سالگی احتمال ابتلا به سرطان پروستات هر ۱۰ سال ۲ برابر میشود، ادامه داد: احتمال ابتلا به سرطان در ۵۰ سالگی، ۱۰ درصد و در ۸۰ سالگی، ۴۰ درصد است؛ در افرادی که سابقه فامیلی سرطان دارند احتمال ابتلا ۵ برابر میشود.