مدیر عامل آب و فاضلاب استان به تولید سالانه ۳۰ میلیون متر مکعب پساب در قم، اشاره کرد و گفت: با اخذ مجوزها و پیگیریهای لازم میتوان بخش زیادی از این منابع آب را مجدد وارد چرخه مصرف کرد.
وی با تاکید بر اینکه ۱۵ میلیون متر مکعب پساب نیز باید برای تغذیه آبخوانها اختصاص مییابد، گفت: ۶۰ درصد از پساب باید برای حوزههای آبخیز تخصیص یابد و ۴۰ درصد نیز برای بخش صنعت و سایر مصارف استفاده شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از جمعیت شهر قم تحت پوشش فاضلاب قرار دارند، گفت: تاکنون ۱۳۱ هزار انشعاب فاضلاب با هزار و ۵۰ کیلومتر شبکه و خط انتقال در شهر قم اجرایی شده است.
وی افزود: به دلیل تکمیل شدن ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب قم و محدودیتها امسال تنها ۳ هزار انشعاب فاضلاب در شهر قم واگذار شده است.
صادق پور با اشاره وضعیت مناسب تر سرانه مصرف آب در استان قم در مقایسه با میانگین کشوری، گفت: سرانه مصرف قم ۱۶۹ لیتر بر ثانیه است اما این رقم در مقیاس کشوری ۲۰۰ لیتر بر ثانیه اعلام شده است.
وی افزود: علیرغم این میزان مصرف آب اما نیاز داریم تا برای سازگاری با کم آبی مقدار مصرف روزانه آب به حدود ۱۰۰ لیتر در روز برسد.
صادق پور همچنین از دریافت مجوز تاسیسات تصفیه خانه فاضلاب جدید برای شهر قم با ظرفیت ۵۵ تا ۷۰ هزار متر مکعب در روز برای پوشش جمعیتی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر خبر داد و افزود: پیش بینی میشود این عملیات اجرایی احداث تاسیسات جدید از یک ماه آینده آغاز شود و با اجرای خط انتقال و شبکههای آن پیش بینی میشود، این طرح ظرف ۴ سال آینده به مرحله بهره برداری برسد.
صادق پور استفاده از ظرفیت انرژیهای نو را از دیگر برنامههای آبفا عنوان کرد و گفت: ۵ سایت خورشیدی، ۲ نیروگاه برق آبی به ظرفیت ۳ و نیم مگاوات برق در مدار بهره برداری قرار دارند.
وی ادامه داد: ۲ طرح نیروگاه خورشیدی در بوستان علوی و بالا دست تاسیسات آب و فاضلاب، نیروگاه خورشیدی و برقآبی منطقه صرم و معصومیه قم نیز در جهت استفاده از ظرفیت انرژیهای نو در دست اجرا هستند.
مدیر عامل شرکت آبفا بیشترین مشکل برای تامین آب در زمان تابستان را در بخشهای خلجستان و سلفچگان و تعدادی از روستاهای جعفر آباد عنوان کرد و گفت: در صورت بحرانی شدن وضعیت آب در این مناطق مشکل آب با تانکرهای سیار، حفر چاه و کف کشی از چاهها رفع میشود.
وی تامین آب پایدار روستاهای مناطق مرکزی قم تا خرداد ۱۴۰۰ را از اولویتهای کاری آبفای استان عنوان کرد و گفت: با راه اندازی مجتمع بزرگ آب رسانی، مشکل بخش زیادی از روستاهای این بخش برطرف خواهد شد.