پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان طرح جامع خودکار تصفیه فاضلاب را با استفاده از تالابهای هیبریدی اجرا کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ ناظر اجرایی «طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالابهای مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» گفت: در این طرح سعی شده تا نقش گیاه «نی» در تصفیه فاضلاب وکاهش آلایندههای موجود در پساب خروجی تصفیه خانهها بررسی و ارزیابی شود.
سید علیرضا رجایی افزود: در این طرح ریشه گیاه نی در بسترهای متفاوت «پوکه معدنی دانه درشت»، «پوکه معدنی دانه متوسط»، «پوکه معدنی دانه ریز» و «شن نخودی» کشت شد و جریان فاضلاب به دو صورت عمودی و افقی از روی آن عبور کرد.
وی ادامه داد: در ادامه با انجام آزمایش تا مشخص شد هر یک از این بسترها در کاهش میزان آلایندههای پساب خروجی چه تاثیری داشته اند.
مجری طرح گفت: این طرح با هزینهای بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون از سال ۱۳۹۷ در تصفیه خانه فاضلاب فولادشهر اجرا شده است.
ناظر اجرایی این طرح تحقیقاتی با بیان این که حدود دو سال آبگیری برکهها طول کشید افزود: پس از آن در دورههای متوالی سه ماهه، از پساب خروجی تالابهای هیبریدی، نمونهگیری و برای ارزیابی به آزمایشگاه دانشگاه صنعتی اصفهان ارسال شد.
وی به مزایای اجرای «طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالابهای مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» اشاره کرد و افزود: این طرح در محلهایی با جامعه آماری کمتر مانند روستاها میتواند جایگزین تصفیههای متعارف فعلی مانند لجن فعال شود با این تفاوت که تالابهای طراحی شده به صورت خودکار تصفیه پساب را انجام میدهند و هزینهای برای نگهداری ندارند.
رجائی گفت: در این طرح نیاز به مراقبت دائم از مراحل تصفیه فاضلاب به وسیله دستگاه و یا نیروی انسانی کاهش یافته و در صورت موفقیت میتواند کاهش هزینههای شرکتهای آب و فاضلاب را در پی داشته باشد.
این طرح را طیبه امیدینیا از پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان به راهنمایی دکتر محمد شایان فر به عنوان پایان نامه دکتری زیر نظر دفتر تحقیقات شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اجرا کرده است.
همزمان با آیین گشایش جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نیرو در محل پژوهشگاه نیرو از «طرح تحقیقاتی ارزیابی و مدل سازی کیفی تالابهای مصنوعی هیبریدی به منظور تصفیه پساب شهری» رونمایی شد.