کشت زعفران در کرمانشاه سابقهی طولانی دارد و در شرایط خشکسالی میتواند جایگزین مناسبی برای کشتهای پُر آب بر مانند سیب زمینی و پیاز باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: هر چند کشت زعفران در شرایط
منصور احمدی افزود: میزان مصرف آب در این کشتهای پُر آب بر حدود ۸ تا ۹ هزار متر مکعب است که ۹۰ در صد آن از آبهای زیر زمینی تامین میشود و برای به ثمر نشستن این کشتها در یک سال آبی حدود ۸۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب آب مصرف میشود.
وی اظهار داشت: این در حالی است که با اصلاح الگوی کشت و افزایش یک سوم این میزان به کشت زعفران چیزی حدود ۱۸ میلیون مترمکعب در مصرف آبهای زیرزمینی صرفهجویی میشود.
احمدی یادآور شد: زعفران گیاهی گران قیمت است و در میان ادویه جات حرف اول را از نظر ارزش اقتصادی میزند که میتواند علاوه بر سودآوری مناسب برای کشاورزان به بحران کم آبی کشور نیز کمک کند.