بنا به گزارش رسانهها در انگلیس اغلب واکسنهای کرونا که به کشورهای آفریقایی اهدا شد، تاریخ مصرف آنها رو به پایان بوده است.
نابرابری در دریافت واکسن کرونا، ماهانه در حال افزایش است و به گفته نیک دیردن، مدیر سازمان خیریه "عدالت جهانی هم اکنون" (Global Justice Now)، کشورهای فقیر و متوسط، کمتر به واکسن کرونا دسترسی دارند.
براساس گزارش " اتحاد مردمی واکسن" (People’s Vaccine Alliance)، در فاصله ۱۱ نوامبر تا ۲۱ دسامبر، ۲۰ آبان تا ۳۰ آذر ماه، کشورهای ثروتمند ۵۱۳ میلیون دوز واکسن کرونا دریافته کرده، در حالی که همه کشورهای قاره آفریقا، در سال جاری، ۵۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند.
براساس گزارش " دنیای ما در آمار" (Our World in Data)، ۴۴۸.۵ میلیون مردم در کشورهای ثروتمند، دوز یادآور واکسن کرونا را دریافت کرده اند در حالی که ۵۳.۶ میلیون نفر در کشورهای کم درامد، نخستین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
بنا به گزارش رسانهها در انگلیس اغلب واکسنهای کرونا که به کشورهای آفریقایی اهدا شد نیز تاریخ مصرف آنها رو به پایان بوده است.
پیشتر و در نشست سران گروه ۷ در انگلیس، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس قول داد ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای فقیر اهدا کند که تاکنون فقط ۱۵ درصد از این تعهد اجرا شده است.
این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت پس از کشف سویه اومیکرون نخستین بار در آفریقای جنوبی، اعلام کرد برای رهایی از کرونا باید واکسن در اختیار همه کشورها قرار گیرد در غیر این صورت، کرونا با سویههای جدید به کشورهای برخوردار از انبوه واکسن باز خواهد گشت و رهایی از ان بدون عدالت واکسنی ممکن نخواهد بود.
پس از اینکه انگلیس پس از ماهها تلاش با گسترش واکسیناسیون توانست تا حدودی همه گیری را مهار کند ورود سویه اومیکرون که نخستین بار در افریقای جنوبی کشف شد بار دیگر این کشور را به صدر کشورهای اروپایی از نظر ابتلای روزانه به کرونا مبدل کرد و به سرعت انگلیس به الودهترین کشور جهان به سویه اومیکرون مبدل شد.
اکنون لندن آلودهترین شهر جهان به سویه اومیکرون توصیف میشود و نگرانی مقامات این شهر از جمله شهردار لندن را از پیامدهای گسترده ان در پی داشته است.
شهردار لندن میگوید، چنانچه قرنطینه در این شهر اعمال نشود با سرعت بالای سرایت اومیکرون به زودی بخشهای خدمات بهداشتی و اجتماعی این شهر با بحران کمبود نیرو مواجه خواهد شد، زیرا افراد مجبورند به علت ابتلای خود، افراد خانواده و همکاران مجبورند در قرنطینه اجباری باشند و این شرایط نگران کننده است.
برآوردها نشان میدهد، هم اکنون بیش از هفتصد هزار نفر در انگلیس به علت ابتلا یا تماس با فرد آلوده به ویروس کرونا در قرنطینه اجباری به سر میبرند.