با برگزاری رزمایش موشکی ایران در آستانه مذاکرات هسته ای وین این سوال مطرح است که آیا این رزمایش در جهت کمک به پیشبرد مذاکرات وین یا ایجاد مانع در سر راه آن است؟
برخلاف شک و شبهاتی که امکان دارد در ظاهر به نظر برسد و یا تبلیغاتی که علیه این رزمایش به راه انداخته شد حداقل از دو جهت برگزاری این رزمایش در جهت کمک به پیشبرد مذاکرات وین و به نتیجه رسیدن آن است.
نخست اینکه رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر بعد از آنکه متوجه پیشرفت در مذاکرات وین شد بر شدت و گستره تهدیدات خود علیه ایران افزود و خیلی از مسئولان سیاسی و نظامی این رژیم به صراحت از حمله به تاسیسات اتمی ایران حرف زدند و حتی بر اجرای قریب الوقوع آن تاکید کردند و در چنین وضعیتی برگزاری رزمایش موشکی ایران که در آن برای اولین بار حملات تدافعی ایران به تاسیسات اتمی رژیم صهیونیستی در صورت حمله این رژیم به تاسیسات هسته ای ایران شبیه سازی شده بود ، نقش بازدارندگی در برابر این حملات ایجاد می کند.
سوابق رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه نیز نشان می دهد بعد از اینکه گروه های مقاومت به قدرت بازدارندگی موشکی دست یافتند و معادله بیروت و غزه را در برابر تل آویو برقرار کردند از شر حملات هوایی روزمزه این رژیم رهایی یافتند. به همین ترتیب بعد از اینکه ایران بعد از صبوری چند ساله به حملات این رژیم به کشتی های ایرانی واکنش نشان داد و به اقدام متقابل دست زد تل آویو به آزار و اذیت های خود علیه کشتی های ایران پایان داد.
دوم اینکه برگزاری این رزمایش و به طورکلی سخت گیری هایی که ایران انجام می دهد ضمانتی برای بقا و دوام توافق احتمالی جدید فراهم و از دچارشدن به سرنوشت برجام جلوگیری می کند. وقتی برجام امضا شد مخالفان آن به خصوص رژیم صهیونیستی و حامیان آن در امریکا تصور می کردند می توانند امتیازات بیشتری بگیرند و روی این تصور ترامپ از برجام خارج شد اما اکنون خودشان نیز به اشتباه خودشان پی برده اند و علتش این است که ایران نیز کوشید از مزایای لغو برجام استفاده کند و با کنارگذاشتن محدودیت های برجام غنی سازی خود را به 60 درصد افزایش دهد و قابلیت افزایش آن تا 90 درصد هم است.
از این رو اگر طرف های غربی و بخصوص مخالفان برجام به یقین برسند که بیشتر از این نمی توانند ایران را تحت فشار قرار بدهند و یا اگر بار دیگر به مخالفت با توافق احتمالی دست بزنند در نهایت خودشان متضرر خواهند شد در این صورت پایبندی شان به توافق احتمالی جدید تقویت می شود.
------------------------------------------------
احمد کاظم زاده