مدیرکل امور دارویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس قانون، داروهای قاچاق از جمله داروهای قاچاق موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی باید امحاء شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای حیدر محمدی در ارتباط تصویری با بخش خبری 21 شبکه یک سیما در پاسخ به این پرسش که وزارت بهداشت، چقدر در جریان داروهای موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی قرار دارد و این داروها چه داروهایی هستند؟ افزود: بر اساس گزارش ها, بیشتر داروهایی که معمولا در این سازمان, توقیف می شوند, داروهای متروکه و قاچاق هستند.
او اضافه کرد: بر اساس ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز , فقط اقلام خوراکی, آشامیدنی, آرایشی و بهداشتی به استعلام مصرف انسانی نیاز دارند؛ در خصوص داروها با توجه به اینکه شرایط لازم برای نگهداری از نظر رطوبت و نور در خصوص اقلام قاچاق و خارج از زنجیره توزیع رسمی وزارت بهداشت، وجود ندارد بنابراین وزارت بهداشت به علت نبود اطمینان از سلامت داروها، اجازه مصرف این داروها را نمی دهد.
آقای محمدی گفت: سازمان اموال تملیکی این موضوع را می داند و در مورد دارو این ریسک نمی شود.
او با اشاره به اینکه برخی بحث آزمایش را مطرح می کنند, افزود: معمولاً محموله هایی که کشف و به سازمان اموال تملیکی تحویل می شود، قاچاق است که اگر بخواهند از سلامت داروها، اطمینان حاصل کنند باید کل محموله را آزمایش کنند و طبیعتاً در این صورت، آن محموله ارزش فروش ندارد بنابراین وزارت بهداشت در خصوص اقلام دارویی مکشوفه که در گزارش سازمان اموال تملیکی، مطرح شد, مصرف آن را به صلاح نمی داند زیرا از مبادی رسمی و مجاز، وارد زنجیره توزیع نشدند.