وزیر امور خارجه کشورمان گفت: کشورهای اروپایی باید سهم خود را در زمینه کاهش پناهجویان افغان در مرزهای اروپایی پرداخت کنند، چون نمیتوان برای همیشه از ایران انتظار کمک داشت.
امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن تشکر از کمکهای کمیساریا در خصوص پناهجویان افغانستان، کمکهای ارائه شده را در برابر حجم اقدامات کشورمان در این خصوص ناچیز برشمرد.
وزیر امور خارجه کشورمان به بیش از ۵۲۰ هزار دانش آموز خارجی در ایران که به صورت رایگان تحصیل میکنند و اینکه واکسیناسیون پناهجویان افغان هم تراز با شهروندان ایرانی مورد توجه و اقدام قرار گرفته است، اشاره کرد و افزود: ظرفیت خدمات دهی بیش از حد موجود از سوی کشورمان به پناهجویان جدید وجود ندارد و جامعه جهانی باید توجه ویژهای به وضعیت معیشت مردم افغان نماید.
وی خدمات کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل را قابل تقدیر، اما با توجه به حجم بحران آوارگان بسیار ناکافی خواند و افزود: بحران سیل آوارگان افغان به سمت مرزهای همسایه بطور فرایندهای بالاست و حجم کمکهای بین المللی بسیار ناچیز است.
امیرعبداللهیان در ادامه از کمیساریا خواست بیش از گذشته در داخل افغانستان فعال شده و با امدادرسانی در داخل به کاهش پناهجویی از مبدا افغانستان کمک نماید.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد: کشورهای اروپایی باید سهم مناسب خود را در این زمینه پرداخت کنند و درحالیکه حضور چند هزار پناهجو در مرزهای اروپایی تبدیل به یک بحران میشود نمیتوان برای همیشه از ایران انتظار کمک داشت و به سخنان محبت آمیز اکتفا کرد.
امیر عبداللهیان همچنین پیشنهاد کرد: کمیساریا و دبیرکل سازمان ملل برگزاری کنفرانسی بین المللی در خصوص جمع آوری کمک برای مردم افغانستان را در دستور کار قرار دهند.
فیلیپو گرندی کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز در این دیدار اقدامات گسترده کشورمان در کمک به آوارگان جدید افغانستان را ستود وی توجه ایران به واکسینه کردن درصد بالای افغانهای موجود در ایران و اسکان آوارگان جدیدی که روزانه وارد مرزهای کشورمان میشوند را اقدامی انسانی و مهم خواند و افزود: افزایش فعالیتهای کمیساریا و منابع مالی در داخل افغانستان در دست پیگیری ماست.
وی ایده برگزاری نشست بین المللی برای جمع آوری کمک به مردم افغانستان را قابل توجه دانست.
می بآیست نآهآدهآی رآسمیح مآتآوآللیح بر ازدآوآج بآ ایرکآن و افغآنآن و سوریآن و تورکیآن سوآی دگر مللیت هآ تآشکیل شوود و ب گونه ای ترآمیهنیک ب نآهآدهآی ایرآن وستیده شده و سآمآن بهتر گرفته و ازدآوآج هآی ایرآنیآن بآ کیشآورهآی همسآیه بویژ افغآنآن مآش مول بر پردآخت حآقوق بر زندآریح و کودکدآریح ب کآنون خآنوآده تآعآللق گیرد ک این در وآقع می بآیست از سوی سآزمآن ملل پرآخته شوود.آنهم ب صآورآت ِ پی وسته و همیش
نه ممننآت بر ایچ شی یآ یا فآرسی زبآن و ایرآن تبآر در ازدآوآج پذیرفتنیح است و نه بآر جنگ بر دوولت هآی مآخ تآلف و مردمآن پیگیر در امور دیگآر ِ زینده گیح خ ویش.هرچیز جآی خود