آنتونیو گوترس، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، ضمن ابراز نگرانی از شمار فزاینده آوارگان و پناهندگانی که از خشونت و ناامنی کشورهای خود فرار میکنند و به امید یافتن شرایط زندگی بهتر میکوشند از راههای مختلف خود را به اروپا برسانند، بر ضرورت توزیع دست کم دویست هزار متقاضی پناهندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاکید کرد و خاطرنشان ساخت مشارکت کشورهای عضو اتحادیه اروپا در این برنامه باید جنبه الزامآور داشته باشد.
حمایت فرانسه و آلمان از سهمیه بندی مهاجران
آلمان و فرانسه بر خلاف مواضع گذشته خود و همچنین بر خلاف برخی کشورهای اروپایی و از جمله مجارستان و لهستان از سهمیه بندی اجباری پناهجویان حمایت کردند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: پاریس و برلین خواستار سهمیه بندی مهاجران در کشورهای اروپایی هستند. این در حالی است که این دو کشور، دو ماه پیش و قبل از انتشار عکس جسد کودک مهاجر سوری در مطبوعات با این مسئله که از سوی کمیسیون اروپا مطرح شده بود، مخالفت می کردند.
گزارشگر این شبکه در بروکسل در این باره گفت: بله. انتشار این عکس امید برای تغییر در سیاستها را ایجاد کرده است. اکنون میبینیم که فرانسه و آلمان تغییر رویه داده اند. این دو کشور در گذشته با نظام سهمیه بندی اجباری مهاجران مخالف بودند. هدف از این سیستم تقسیم متعادل شمار متقاضیان در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. اما به رغم انتشار این عکس هنوز برخی کشورها انعطاف ناپذیر ظاهر شده اند و همچنان با این طرح مخالفت می کنند.
یکی از این کشورها مجارستان است. نخست وزیر این کشور روز پنجشنبه در بروکسل بر مواضع سرسختانه خود در قبال سهمیه بندی مهاجران تاکید کرد.
وی بر ضرورت حفاظت از مرزها در برابر مهاجران پافشاری کرد. این اظهارات سالن محل برگزاری نشست خبری وی را متشنج کرد.
نخست وزیر بلغارستان در این نشست خاطر نشان کرد: مسئله مهاجران یک مشکل اروپایی نیست، این مشکل آلمان است. نخست وزیر مجارستان مواضع سخت گیرانه ای را در قبال مهاجران اتخاذ کرده است، اما او تنها نیست کشورهای دیگری به ویژه کشورهای اروپای شرقی از این مواضع دفاع میکنند.
لهستان یکی از این کشورهاست. لهستان تمایلی به افزایش متقاضیان پناهندگی در این کشور ندارد.
مجری پرسید: آیا کمیسیون اروپا به امید توافق کشورهای عضو یک بار دیگر این طرح را به بحث خواهد گذاشت؟ گزارشگر گفت: بله. کمیسیون اروپا با توجه به اوضاع اضطراری کنونی، پس از ارائه این پیشنهاد از سوی آلمان و فرانسه باید به سرعت وارد عمل شود.
آتش سوزی در سرپناه پناهجویان در آلمان
پلیس آلمان روز جمعه از زخمی شدن پنج تن بر اثر آتش سوزی در یک پناهگاه آوارگان در شهر هپنهایم Heppenheim در غرب این کشور خبر داد.
هنوز علت آتش سوزی مشخص نیست. آلمان که احتمال میرود شمار آوارگان و مهاجران در آن تا پایان امسال به حدود 800 هزار نفر برسد، در ماههای اخیر با بیش از 100 مورد آتش سوزی عمدی در سرپناه پناهجویان رو به رو بوده است.
کریستین کوبوس، سخنگوی پلیس استان هسن آلمان در بیانیهای اعلام کرد: «یکی از ساکنان ساختمانی که پناهجویان در آن اقامت داشتند، برای نجات خود از شعلههای آتش از طبقه دوم بیرون پرید و به شدت زخمی شد. چهار نفر هم به خاطر استنشاق دود، مشکل تنفسی پیدا کردند.»
بیش از 60 پناهجوی تبعه کشورهای مختلف از جمله سوریه، عراق، سومالی و اتیوپی در این ساختمان سه طبقه سکونت دارند.
آمادگی برای بازرسی کشتیها دردریای مدیترانه
مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد: نیروهای اروپایی برای بازرسی از کشتیها در دریای مدیترانه آمادگی دارند.
موگرینی با اشاره به موج سفر مهاجران به اروپا افزود: گزارشهای اطلاعاتی در مدت پنج هفته نشان داد دستکم شانزده شبکه قاچاق (انسان) در این منطقه فعالیت میکنند. به همین علت انتقال به مرحله دوم به ما اجازه خواهد داد تا با کارآیی بیشتری وارد عمل شویم.