اجرای موفق طرح مدیریت مشارکتی آب در خراسان رضوی سبب جلوگیری از بحران می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در نشست بررسی ساز و کار
محمد علایی افزود: "سه سال طول کشید تا طرحی به نام سند سازگاری با کم آبی یا طرح همیاران آب در استان پیگیری شد که در اجرای این طرح دو بخش نرم افزاری بر مبنای مدیریت مشارکتی و تصمیمگیری بر مبنای خرد جمعی و سخت افزاری مربوط به نصب کنتورهای هوشمند فعال شده است.
وی گفت: خشکسالی و کم آبی مسئله ملی است و با توجه به خشکسالیهای شدید و کاهش نزولات آسمانی باید منابع آبی را به طور صحیح مدیریت کرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با اشاره به اجرای سند همیاران آب، افزود: در این سند در گام اول تا سال ۱۴۰۵ کسری مخزن در استان به صفر میرسد همچنین تا سال ۱۴۲۰ تخصیص بهینه منابع آبی با حداکثر بهره وری و کاهش برداشت تا ۷۵ درصد آب تجدیذ پذیر خواهد بود.
محمد علایی با اشاره به این که در مشهد اوج توسعه ناپایداری را شاهد هستیم، گفت: این در حالی است که هم اکنون ۷۵ درصد صنایع استان، ۹۰ درصد مراکز خدماتی و ۵۵ درصد جمعیت استان در مشهد مستقر است
وی افزود: مساحت مشهد پنج درصد مساحت خراسان رضوی، دشت مشهد سه درصد مساحت استان و آبخوانهای زیرزمینی مشهد ۲ درصد مساحت استان است.
نشست بررسی ساز و کار های تقویت سرمایه اجتماعی در مدیریت آب با حضور و تعدادی از معاونان و مدیران شرکت های آب منطقهای کشور با هدف صحت سنجی و استفاده از تجارب موفق این استان در مشهد برگزار شد.