وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در ارزیابیهای بین المللی در بخش سرعت اینترنت همراه سه پله ارتقاء پیدا کرده ایم، اما در حوزه اینترنت ثابت وضع خوبی نداریم.
وی گفت: کندی اینترنت به صورت ناگهانی نیست که مثلا در این سه ماه رخ داده باشد و ارزیابی یکی از مراجعی که رسمی و غیر رسمی، سرعت اینترنت را در جهان بررسی میکند، حاکی از این است که ما در طی سه ماه گذشته در این خصوص وضع ثابتی داشتیم و ما هم اکنون درمیان حدود ۱۴۰ کشور در بحث اینترنت همراه با سه پله صعود رتبه ۷۰ را داریم، اما در حوزه ثابت در میان ۱۸۰ کشور رتبه ۱۴۲ را کسب کرده ایم که نشان میدهد در حوزه اینترنت ثابت خوب عمل نکرده ایم در حالی که در همه کشورها دسترسی به اینترنت ثابت بر اینترنت همراه و سیار ارجحیت دارد.
آقای زارع پور گفت: هم اکنون فشار زیادی روی شبکه تلفن همراه وجود دارد که ما باید در ۴ لایه شامل لایه دسترسی، لایه شبکه داخل شهر، شبکه استانی و لایه بین الملل توسعههایی ایجاد کنیم و بخش زیادی از این مسیر در اختیار اپراتورها و شرکت مخابرات است و فقط شبکه زیرساخت در اختیار ماست و ما در این بخش مشکلی نداریم و تا سال آینده ۷۰ درصد به ظرفیت این شبکه اضافه خواهیم کرد.
وی افزود: در لایه بین الملل هم مشکل خاصی نداریم و قطعیها در دو ماه اخیر به خاطر قطعی مسیر دریایی بود و ۷ درصد از ظرفیت ما در یک ماه و نیم اخیر از این طریق دچار آسیب شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ماموریت ویژه داد که بحث سرعت و کیفیت شبکه را که به نوعی حق الناس است پیگیری کند.
وی گفت: البته ما هر هفته جلساتی با مدیران عامل اپراتورها داریم و نقاط چالش برانگیز استخراج شده است و تلاش میکنیم اقدامات کوتاه، میان و بلند مدت انجام شود.
آقای زارع پور گفت: فرکانس ۲ هزار و ۳۰۰ و ۲ هزار و ۴۰۰ چند ماه است که به اپراتورهای تلفن همراه واگذار شده است که باید تجهیزات تهیه کنند تا با نصب آن شاهد افزایش سرعت شبکه باشیم و البته برخی اپراتورها در زمینه تامین و ورود این تجهیزات مشکلاتی دارند که باید به آنها کمک کنیم.
وی افزود: برخی اپراتورها با شهرداریها مشکلاتی دارند به این ترتیب که مثلا برخی بی تی اسها به دلیل شکایتهای مردمی یا تصمیمات خود شهرداریها در فهرست قلع و قمع قرار گرفته است و ما باید حتما مشکلات اپراتورها را در تعامل با بخشهای دولتی حل کنیم.
وزیر ارتباطات گفت: قطعا اگر پروژه فیبر نوری راه بیفتد نیازی به اینترنت همراه نیست و از اپراتورها هم خواسته ایم به سمت استفاده از فناوریهای جدید در توسعه بروند تا به نوعی با تقویب فیبر نوری بتوان فایو جی را محقق کرد.
آقای زارع پور افزود: ما براساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات باید شاهد به اشتراک گذاشته شدن منابع میان اپراتورها باشیم که اگر این مصوبات و همچنین مصوبه بیت استریم اجرا شود، رقابت خوبی میان ارائه دهندگان خدمات ثابت ایجاد خواهد شد.
وی گفت: اپراتورهای همراه حتما باید به سمت و توسعه زیرساختهای ثابت حرکت کند چرا که پروژه فیبر نوری کاری بلندمدت است.
زارع پور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برای برطرف کردن انحصار مخابرات و بازپس گیری داکتهای مخابرات چه برنامهای دارید؟ افزود: این موضوع را دولت قبل در قالب لایحهای به مجلس ارسال کرده که هم اکنون در کمیسیون صنایع و معادن در حال بررسی است و دولت فعلی درخواست استرداد نکرده است، اما قطعا بازپس گیری داکتها بحث حقوقی دارد که شاید هم نتیجه نگیریم و ما پیشنهاد جایگزینی داده ایم که همه دستگاهها منابع شان را به اشتراک بگذارند و هم اکنون کمیسیون صنایع در حال بررسی است که داکتهایی که در اختیار شرکت مخابرات است در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وزیر ارتباطات گفت: شرکت مخابرات مشکلات زیادی دارد و در ۱۰ سال گذشته باید نقش کلیدی در ارتباطات ثابت ایجاد میکرد که قطعا بخشی از این اتفاقات باید در این شرکت رخ میداد و بخشی را هم حاکمیت ورود میکرد.
وی افزود: در هر حال ۹ سال تعرفههای نگهداری تلفن ثابت تغییری نکرده است و ما در این مدت با افزایش ۳۰ برابری قیمت برخی کالاها مواجه بوده ایم.
وزیر ارتباطات گفت: با وجود این مشکلات خیلی انتظار توسعه از شرکت مخابرات نداریم و در دولت سیزدهم به دنبال رفع مشکلات شرکت مخابرات از طریق تعامل هستیم چرا که مخابرات، سرمایه ملی است و باید این شرکت را در جهت خدمت رسانی به مردم فعال کنیم، اما شرکت مخابرات هم نباید طبق روال گذشته حرکت کند و ما رقابت را به این عرصه خواهیم آورد.
زارع پور افزود: مقدمات لازم برای اصلاح تعرفهها را فراهم میکنیم که بتواند مشکلات مخابرات را برطرف کند و اپراتورها هم باید سرمایه گذاریهای لازم را برای توسعه داشته باشند و بخشی از این کندیها به دلیل افزایش تقاضا و قدیمی بودن زیرساخت هاست و من از آقای عباسی شاهکوه رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواسته ام حتما کیفیت ارتباطات اپراتورهای مختلف را به شکل رسمی به مردم گزارش کند.
وی گفت: بخشی از انفال کشور به اپراتورها واگذار شده است و ما به آنها فرصتی داده ایم که مشکلات را رفع کنند و این فرصت را دادیم که اگر اشکالات را اعلام عمومی کردیم گلایه نکنند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا برخی اپراتورها افزایش تعرفه داشته اند؟ گفت: هیچ کسی بدون مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات حق افزایش هیچ نوع تعرفهای را ندارد و اخیرا هم دولت اعلام کرد که باید هر افزایش قیمتی با ستاد تنظیم بازار هم هماهنگ شود.
امید است جوانان نخبه ایرانی و دوستداران ایران حسادتها و افراد غیر خیرخواه یا محدود را شناسائی و پس بزنند و افراد دوستدار را بیشتر کنند و تکنولوژی حداقل برای فیلم مجاز قرآن کربلا و یا علمی و سایر را در اختیار ایرانیان محروم و مظلوم بیشتر قرار بدهند.
یا علی.