پخش زنده
امروز: -
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بودجه بخش فضایی برای سال آینده ۵ برابر شده است و همه تلاش خود را در سال آینده برای تثبیت در لایه لئو گذاشته ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای عیسی زارع پور در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران برنامهای برای پرتاب ماهواره دارد و چقدر بودجه بخش فضایی تغییر کرده است؟ افزود: ما در دهه ۸۰ به جمع کشورهای سازنده ماهواره و پرتاب گر پیوستیم که نمونه آن ماهواره امید بود، اما در هشت سال گذشته نمیخواهیم بگوییم کاری نشد، اما توجه ویژهای صورت نگرفت و اگر به نمودار بودجه نگاه کنید در دهه هشتاد ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری داشتیم، اما در هشت سال گذشته این عدد به یک دهم رسید و با این پولها حرف زدن از صنعت فضایی نوعی شوخی است.
وی گفت: جوانان متخصص و مجاهدی داریم که با این وجود چراغ این صنعت را روشن نگه داشته اند و هم اکنون ۵۰ کشور ماهواره میسازند و ۱۰ کشور هم با پرتابگر خودشان ارسال میکنند و جمهوری اسلامی ایران یکی از این ده کشور است.
وزیر ارتباطات افزود: توان ما در بخش لئو است و باید این لایه را تثبیت کنیم و برنامه رسیدن به لایه ژئو را هم شتاب دهیم.
وی به تشکیل شورای عالی فضایی با حضور رئیس جمهور پس از حدود یازده سال اشاره کرد و این اقدام را نشان از توجه جدی دولت به صنعت فضایی خواند و گفت: قرار بر این شد که همه بازیگران این عرصه برنامه یک سالهای را ارائه کنند و ما بتوانیم برنامه ده ساله فضایی کشور را تا پایان سال آماده کنیم.
زارع پور ادامه داد: در این مسیر، پرتاب اساس کار ماست و در بودجه سال آینده پیشنهاد ۵ برابر شدن بودجه فضایی را داده ایم و البته با این اعداد و ارقام نمیتوان به سرعت به ریل شتابان گذشته بازگشت، اما دولت رقم خوبی را پیش بینی کرده است.
وی گفت: ما سال بعد را سال تثبیت لایه لئو گذاشتیم و جمهوری اسلامی ایران باید به قطب پرتابهای لایه لئو در منطقه تبدیل شود.
وزیر ارتباطات افزود: ماهوارههای متعددی هم آماده پرتاب است و هدف ما از صنعت فضایی غیر از بحث اقتدارآفرینی، رفع مشکلات مردم است.
زارع پور گفت: بر همین اساس به فناوریهای بسیار پیشرفتهای در تولید ماهواره و پرتاب گر رسیده ایم و میتواند در سایر صنایع کشور هم گره گشایی کند و استفاده از سرریز فناوری فضایی در سایر صنایع از تاکیدات ویژه رئیس جمهور است و تا پایان امسال خبرهای خوشی در این حوزه خواهیم داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر با پلتفرمهای خارجی وارد مذاکره شده اید؟ افزود: کارگروهی در سازمان ملل تشکیل و پیش نویسی تهیه شد که یکی از اعضای فعال آن جمهوری اسلامی است که بحث قاعده پذیر کردن پلتفرمها را در دنیا دنبال میکند و این نگاهی جهانی است و حتما باید دستگاه دیپلماسی ما فعالتر شود و ما را یاری کند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی درباره میزان جذب سرمایه گذار خارجی و صادرات در حدود صد روز از فعالیت دولت گفت: ظرفیتهای خوبی برای صادرات داریم و جوانان ایرانی به لحاظ هوش و توانمندی چند سر و گردن از جوانان دیگر کشورها بالاتر هستند، اما اینکه چرا اثر کارشان را کمتر میبینیم به این سبب است که ویروس خودناباوری که برخی مسئولان گرفته بودند ما را گرفتار کرده است و دائم برخی از مسئولان میگفتند که ما در فلان صنعت مزیت نسبی نداریم در حالی که توانمندیهای جوانان ما در حوزه سخت افزاری قابل تقدیر است و ما در نمایشگاه ایران ساخت ظرفیتهای زیادی را دیدیم.
وی افزود: در حوزه نرم افزاری هم به دنبال حضور در کشورهای همسایه و به نوعی صادرات خدمات رسانها و پلتفرمهای محتوایی هستیم و ما دیپلماسی اقتصاد دیجیتال را در دولت دنبال میکنیم و قطعا باید حضور پلتفرمهای ایرانی در کشورهای مختلف برنامه ریزی شود.
زارع پور گفت: با سفرای برخی کشورها رایزنیهایی کرده ایم که پیشنهادهای خوبی هم مطرح شده است و منتظریم دستگاه دیپلماسی ما موانع را برطرف کند.