معاون وزیر اقتصاد و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و یک کارشناس اقتصادی درباره امکان تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد را در بودجه ۱۴۰۱ بررسی کردند.
او درخصوص الزمات دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و ۸ درصدی گفت: یکی از این الزامات که در بودجه هدف گیری شده کنترل تورم است که تاثیر منفی بر رشد اقتصادی دارد.
قوامی گفت: دولت در بودجه ۱۴۰۱ هزینه هایش را مدیریت و محدود کرده برای این که پژوهشها نشان داده، افزایش هزینههای دولت باعث رشد اقتصادی نمیشود.
معاون وزیر اقتصاد افزود: رویکرد دولت در بودجه ۱۴۰۱ افزایش بهره وری است، بنابراین رویکرد دولت در این بودجه افزایش بهره وری بوده است.
قوامی گفت: یکی دیگر از الزمات رشد اقتصادی عدم استقراض از بانک مرکزی است که دولت تلاش کرده با محدود کردن هزینهها به آن پایبندد باشد و در صورت محقق نشدن درآمدها اوراق منتشر کند.
محمدرضا پور ابراهیمی - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در تماش تصویری با برنامه گفت: در بودجه تغییراتی افتاده که رویکرد دولت را به سمت تصمیمات بهتر نشان میدهد و اقدامات خوبی در بودجه انجام گرفته، اما کافی نیست.
پورابراهیمی گفت: تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد در بودجه ۱۴۰۱ سخت است.
تیرداد احمدی - کارشناس مسائل اقتصادی هم تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی را دشوار دانست.
این کارشناس گفت: ما نیازمند نقشه توسعه صنعتی بر مبنای آمایش در کشور هستیم.
احمدی گفت: مردم از دولت مردمی توقع دارند ثروت عمومی جامعه را افزایش دهد، برای این کار دولت باید به دولت توسعه گرا تبدیل بشود، ما ۱۰ سال است که با نرخ رشد اقتصادی صفر از دنیا عقب افتاده ایم، اما میتوانیم برگردیم و جبران کنیم، شرایط در کشور مهیاست. قطعا با زیرساختهایی که در کشور وجود دارد و جمعیت جوان و تحصیلکرده میتوانیم به این سمت حرکت کنیم.