شرکت هوافضای «زیوا» هواگرد خود را به شکل یک دیسک پرنده شخصی برای حرکت سریع افراد از مبدا به مقصد طراحی کرده است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، شرکت هوافضای زیوا (Zeva) مستقر در واشنگتن، آمریکا قصد دارد حمل و نقل هوایی شخصی را با هزینه کم و با استفاده از یک هواگرد الکتریکی با قابلیت برخاستن و فرود عمودی (eVTOL) به نام زیرو (Zero) برای همه ممکن سازد.
این هواگرد با ظاهری به شکل یک دیسک و بدون انتشار گازهای گلخانهای میتواند با سرعت ۱۶۰ مایل در ساعت (۲۵۷ کیلومتر در ساعت) پرواز کند و در یک فضای پارکینگ خودرو عادی بدون هیچ مشکلی قرار بگیرد.
«زیوا» در حال حاضر مشغول آزمایش یک نمونه اولیه اندازه کامل از «زیرو» و برنامه ریزی برای اولویت بندی بازارهای واکنشهای اولیه اضطراری، جایی که به عنوان نمونه حضور سریعتر پزشک در صحنه میتواند به معنای تفاوت بین زندگی و مرگ باشد، است.
روشی جدید برای حمل و نقل
با افزایش جمعیت جهان، حمل و نقل سطحی و زیرساختهای مورد نیاز هرچه بیشتر چالش برانگیزتر میشوند. برای رسیدگی به این مساله، «زیوا» بعد سوم را برای سفر کوتاه برد باز کرده و معرفی هواگردهایی که میتوانند در هر جایی از زمین برخاسته و فرود آمده و با سرعت زیاد پرواز کنند را هدف قرار داده است.
به طور خاص، شرکت هوافضای «زیوا» هواگرد خود را به شکل یک دیسک پرنده شخصی برای حرکت سریع افراد از مبدا به مقصد طراحی کرده است.
هواگرد الکتریکی شخصی «زیرو» تقریبا به صورت عمودی روی قسمت دم خود مینشیند و خلبان به گونهای وارد آن میشود که سینه وی روی کف هواگرد قرار میگیرد. یک بخش شیشهای در قسمت دماغه امکان مشاهده بالا و پایین را فراهم میکند. در زمان برخاستن، زیرو به صورت عمودی به سمت آسمان میرود و زمانی که آماده پرواز به سمت جلو باشد در حالت افقی به پرواز ادامه خواهد داد.
سریع، قوی، انعطافپذیر و احتمالا خودران
به گفته شرکت «زیوا»، هواگرد «زیرو» با توانایی پرواز با سرعت ۱۶۰ مایل در ساعت، سریعترین روش برای رسیدن به هر نقطهای در شعاع ۵۰ مایلی (۸۰ کیلومتر) است. با توجه به اوج گرفتن چند صد پایی از سطح زمین، پرواز با «زیرو» میتواند یک تجربه فیزیکی نسبتا شدید باشد. در حال حاضر، گروه «زیوا» روی پرواز خودران این پرنده eVTOL کار میکند تا هر فردی بتواند پروازی ایمن حتی بدون داشتن مجوز خلبانی را تجربه کند.
عملکرد چشمگیر «زیرو» از طراحی ترکیبی بال و بدنه و چیدمان «اوکتاکوپتر» سرچشمه میگیرد. این پیکربندی با حق امتیاز ثبت شده امکان برخاستن و فرود عمودی و پرواز در حالت افقی را فراهم کرده و همچنین به اندازهای جمع و جور است تا هواگرد «زیرو» در فضای یک پارکینگ خودرو عادی جا بگیرد.
پروانههای دوگانه متصل به چهار پایه از یک بسته باتری ۲۵ کیلوواتی نیرو میگیرند. زمانی که «زیرو» به حالت پرواز افقی تغییر حالت میدهد، چهار پروانه میتوانند جمع شده و بدنه فیبر کربنی به عنوان یک بال بالابر عمل میکند.