پخش زنده
امروز: -
عجیبترین هواپیماهای دنیا را بشناسید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، بسیاری از مردم، ظاهر هواپیماها را یکسان میدانند، اما همیشه اینطور نیست. برخی از آنها ظاهری عجیب و متفاوت دارند. عجیبترین هواپیماهای جهان را بشناسید.
ایرباس بلوگا (Beluga Airbus)
بلوگا یک هواپیمای بزرگ از شرکت ایرباس است که جهت حمل و نقل اجزای مختلف هواپیماهای دیگر در فرایند طراحی و ساخت آنها مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجا که شکل این هواپیما شبیه به یک وال است، آن را بلوگا به معنای نهنگ سفید نامیدند.
تنها ۵ عدد از این نوع هواپیما از سال ۱۹۹۴ تا به امروز ساخته شده است و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۰ این هواپیماها با مدلی جدیدتر تعویض شوند.
ATL-۹۸ Carvair
نام کامل این هواپیما Aviation Traders ATL ۹۸ Carvair است و همانطور که از نام آن پیدا بوده، هواپیمایی است که جهت حمل خودرو طراحی شده است. این هواپیما میتواند ۵ خودرو و ۲۵ مسافر را حمل کند.
Scaled Composites Proteus
سکیلد کامپوزیتس پروتوس مدل ۲۸۱ از سوی شخصی بهنام برت روتان که امروزه یک مهندس هوافضای بازنشسته است، طراحی شد و نخستینبار در سال ۱۹۹۸ به پرواز درآمد. پروتوس، یک هواپیما با بالهای بسیار باریک است که استقامت پرواز در ارتفاعات بالا را دارد و میتواند تا ارتفاع بیش از ۶۰۰۰۰ فوت (۱۹۸۰۰ متر) به مدت ۱۸ ساعت پرواز کند.
هدف ساخت آن نیز بررسی استفاده از هواپیما در تقویت ارتباطات از راه دور در ارتفاع بالا بوده است.
Boeing X-۳۲
بویینگ ایکس ۳۲، هواپیمای آزمایشی پیشنهاد شده شرکت بویینگ بود که در پروژهای جهت جایگزینی هواپیماهای جنگنده آمریکایی طراحی شد.
این ظاهر عجیب هواپیمای بویینگ ایکس ۳۲ نتوانست نظرها را به خود جلب کند و در نهایت، این هواپیما در رقابت با هواپیمای لاکهید مارتین ایکس ۳۵ شکست خورد و کنار گذاشته شد.
NASA Hyper III
هواپیمای ناسا هایپر ۳ یک هواپیمای کنترل از راه دور بود که از سوی شرکت ناسا طراحی شد. هدف ساخت این هواپیما این بود که کاری کنند بهجای اینکه فقط بالهای هواپیما عمل پرواز آن را بهعهده گیرند، کل بدنه هواپیما یکجا اینکار را انجام دهد؛ اما نخستین پرواز این هواپیما فقط سه دقیقه طول کشید.
پس از امتحان کردن این پرواز، این هواپیما هیچوقت دوباره امتحان نشد و ناسا این پروژه را لغو کرد.
Bartini Beriev VVA-۱۴
بارتینی بریوف، نخستینبار در سال ۱۹۷۰ ساخته شد. هدف ساخت این هواپیما با چنین ظاهری، این بود که هواپیما قادر باشد از روی آب به پرواز درآید و بتواند مسافت طولانی را با سرعت بسیار بالا پرواز کند.
جدا از پرواز در ارتفاع بالا، این هواپیما طوری طراحی شده بود که توانایی پرواز روی سطح آب را نیز داشته باشد. این پروژه از سوی یک طراح ایتالیایی بهنام رابرت بارتینی آغاز شد و بسیار زود پس از مرگ او، کنار گذاشته شد.
Aerodyne
آیروداین، یک هواپیمای آزمایشی بدون بال است که یکی از چند اختراع طراح آلمانی هواپیما، الکساندر لیپیچ (Alexander Lippisch) بوده است.
هرچند برای بسیاری از ما این هواپیما عجیب به نظر میرسد، احتمالا بهخاطر اینکه هیچ بالی روی آن نمیبینیم، اما دانش پشت آن باعث شد این هواپیمای بدون بال، پرواز آزمایشی موفقی داشته باشد. هرچند یک ماه پس از نخستین آزمایش، این پروژه به دلایل نامعلوم متوقف شد.
Vought V-۱۷۳
این هواپیمای آمریکایی که به آن، پنکیک پرنده نیز گفته میشود، بیشتر شبیه به یک سفینه فضایی است تا هواپیما. این هواپیما در یک پروژه آزمایشی از سوی نیروی دریایی آمریکا طی جنگ جهانی دوم طراحی شد.
ووت وی ۱۷۳، نخستینبار در ۲۳ نوامبر ۱۹۴۲ میلادی مورد استفاده قرار گرفت، اما بدنه دیسکی شکل و متفاوت آن باعث نشد تا مدت زیادی کاربرد داشته باشد و در تاریخ ۱۵ مارس ۱۹۴۷ بازنشسته و ساخت آن متوقف شد. هرچند این ظاهر فلت و عجیب، امروزه به کار فیلمهای تخیلی و فضایی آمده است. تنها یک نمونه از این هواپیما تا به حال ساخته شده است.
De Lackner HZ-۱ Aerocycle
حتی اگر هواپیماهای قبلی به اندازه کافی بهنظر عجیب نمیآمد، دیگر این نمونه میتواند عجیبترین آنها باشد. شاید به سختی بتوان نام آن را هواپیما گذاشت، چیزی که بیشتر شبیه به یک دوچرخه پرنده است.
اواسط سالهای ۱۹۵۰ در ارتش آمریکا بهعنوان هلیکوپتر شخصی ساخته شد. هدف اصلی آن این بود که اداره چنین وسیلهای از سوی خلبانهای بیتجربه یا سربازان آموزش ندیده، ساده باشد. راهاندازی چنین وسیله پرندهای، تنها ۲۰ دقیقه طول میکشد.
ابتدا به نظر میرسید این اختراع چیزی باشد که صنعت هواپیمایی را متحول کند، اما پس از آزمایشهای انجام شده، مشخص شد که راهاندازی و هدایت چنین وسیلهای جهت پیادهنظامهای آموزش ندیده، حتی سختتر از خلبانی خواهد بود!
Blohm & Voss BV ۱۴۱
امروزه هیچکس نمیتواند هواپیماها را با ظاهری نامتقارن تصور کند، اما آلمانیها چنین هواپیمایی در جنگ جهانی دوم ساختند.
این هواپیما که بهخاطر ظاهر عجیب و ناهمسانی که داشت، مورد توجه قرار گرفت، توانست به خوبی نیز عمل کند، اما مانند سایر آزمایشهایی که وسط راه رها شدند، این هواپیما نیز وارد فرایند تولید نشد. هیچ هواپیمای دیگری نیز با چنین ظاهری ساخته نشد.