نماینده انجمن علوم خاک ایران: تا کنون تنها ۲۵ درصد مطالعات خاک شناسی در کل کشور انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، نماینده انجمن علوم خاک ایران در سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب در همایش روز جهانی خاک در زاهدان گفت: این یک موضوع اساسی است که باید سازمانهای مربوطه بفکر ارائه اطلاعات پایه ای در خصوص خاک باشند.
شهریاری با بیان این که شعار امسال روز جهانی خاک، کاهش شوری و تقویت باردهی خاک است افزود: شوری خاک بخش عمده ای از مناطق خشک و نیمه خشک کشور را در بر می گیرد و سیستان و بلوچستان نیز شرایط حادتری در این بخش دارد.
معاون موسسه خاک و آب کشورهم در این همایش گفت: در شمال سیستان و بلوچستان در قالب طرح آبرسانی ۴۶هزار هکتاری، در خصوص شناسایی خاکهای مستعد و زهکشی برای آبیاری تحت فشار تحقیقات انجام شده است.
دواتگر افزود: توصیه کودی متناسب با خاک و معرفی گیاهان دارویی و چگونگی کشت آنها از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه بوده است.
وی گفت: هم اکنون در شهرستانهای خاش، ایرانشهر و زرآباد چابهارهم مطالعات الگویی شبیه دشت سیستان در حال اجراست.
نیکبخت رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان هم با بیان این که در سایه بحران آب، بحران خاک کم رنگ شده است، گفت: بیشترین فرسایش خاکی در کشور را ما در این استان داریم که برای جلوگیری از آن و جبران این خسارات، نیازمند تخصیص اعتبارات خاص هستیم.