مصرف نوشیدنیهای رژیمی هنگام خوردن وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن، موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینیها شده و نمیتواند موفقیت ما را در کنترل قند خون و کاهش وزن تضمین کند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر زهرا یاری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در تمام رژیمهای غذایی باید به سه اصل تعادل، تنوع و میانهروی توجه کرد، افزود: میوهها با وجود فوایدی که برای بدن دارند، مصرف زیاد آنها میتواند باعث افزایش قندخون، چربی خون و حتی بروز کبد چرب شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: رژیمهای غذایی تک مادهای و تجویز مصرف فقط یک نوع میوه یا سبزی در طول روز به جای غلات، لبنیات و پروتئین در طولانیمدت، آسیبهای جبران ناپذیری به سلامت فرد وارد میکند.
وی کالری یک واحد از برخی میوهها را با یک واحد غلات که شامل پنج قاشق برنج یا یک کف دست نان است، برابر دانست و گفت: هیچ گروهی از این مواد غذایی نمیتوانند جایگزین گروه دیگر باشند؛ چرا که از لحاظ ارزش غذایی و میزان کنترل احساس گرسنگی، تفاوت بسیاری دارند.
یاری در خصوص زمان مصرف میوهها در طول روز، تصریح کرد: توصیه میشود سه یا چهار واحد میوه مورد نیاز بدن در طول روز در میان وعده ۱۰ تا ۱۱ صبح، ۴ تا ۵ عصر و در صورت مصرف شام زودهنگام و سبک، ۹ تا ۱۰ شب، به صورت تکی مصرف شود. خوردن میوه بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی، موجب دریافت کالری مازاد و در طولانی مدت، باعث بروز کبد چرب خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: به طور کلی صرف وعدههای اصلی و میان وعدهها در فواصل زمانی مشخص، نقش موثری در کنترل اشتها و کاهش وزن دارد. در همین راستا خودن صبحانه پیش از ساعت ۹ صبح، میان وعده ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح، ناهار ساعت ۱ تا ۲ ظهر، میان وعده ساعت ۴ تا ۵ عصر و شام قبل از ساعت ۸ شب توصیه میشود.
یاری در خصوص نوشیدنیهای رژیمی نیز عنوان کرد: مصرف این نوشیدنیها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینیجات شده و نمیتواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درخصوص مضرات خوردن مایعات بلافاصله قبل، بعد و حین مصرف غذا عنوان کرد: با صرف غذا، شیره گوارشی به منظور هضم و جذب مواد غذایی، ترشح میشود و خوردن مایعات در این میان یا بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی، موجب رقیق شدن شیره گوارشی، اختلال در هضم و در نهایت آسیبهای گوارشی خواهد شد.
توصیه میشود از نیم تا یک ساعت قبل و یک تا ۲ ساعت بعد از وعده غذایی، مایعات نوشیده نشود.