مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب از اجرای طرح کشاورزی حفاظتی در۴۵۰۰ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان خبرداد.
وی بیان کرد: حفظ رطوبت خاک و استفاده بهینه از منابع آب موجود، کاهش دفعات خاکورزی و تردد ماشین آلات کشاورزی در مزرعه، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش مدت زمان انجام عملیات کشاورزی و کاهش هزینه کارگری و تولید از مزایای اجرای این طرح هاست.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: تغییر الگوی کشت و استفاده از محصولات کم آب بر از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی این شهرستان در راستای صیانت از آب و خاک است. در سالهای اخیر کارشناسان جهاد کشاورزی با توسعه محصولات کم آب بر (که در خاکهایی با حاصلخیزی کم نیز قابلیت کشت و تولید دارند) را در اولویت قرار داده اند.
وی ادامه داد : در این راستا ۷.۲ هکتار باغ پسته در این شهرستان احداث و ۵.۵ هکتار از اراضی به محصول زعفران اختصاص یافته است. با وجود متفاوت بودن اقلیم، زعفران تولید شده در میاندوآب به لحاظ کیفیت و عملکرد، هم سطح با زعفران خراسان جنوبی است و امسال زعفران کار نمونه استانی از شهرستان میاندوآب انتخاب شد که نشان از همت والای کشاورزان و کارشناسان جهاد کشاورزی دارد.
در ادامه حسن مهدوی کیا، رئیس دانشگاه آموزش عالی شهید باکری میاندوآب نیز مطالبی علمی در خصوص معرفی محصولات مناسب برای کشت و سازگار با اقلیم منطقه، رعایت تغذیه اصولی و تناسب کودی، ترویج استفاده از کودهای ارگانیک، استفاده از کودهای حیوانی برای بهبود کیفیت خاک، تنظیم PH خاک، ضرورت استفاده از زهکش در جوار توسعه سیستم های نوین آبیاری و ... برای حاضرین در مراسم عنوان کرد.