دندونی که درد میکنه باید کشید، ضرب المثلی که این روزها، پاشنه آشیلی شده برای حوزه سلامت و بخش دندانپزشکی! کمبود دندانپزشک، که این روزها نقل محافل عام و خاصه، یکی از علتهای گرانی خدمات دندانپزشکی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در حالی که عدهای معتقدند تعداد دندانپزشک بیکار در کشور زیاد است، برخی دیگر بر این باورند که به ازای هر هزار نفر ایرانی کمتر از ۳ صدم دندانپزشک وجود دارد؛ رقمی که گفته میشود حتی از کشور سوریه هم کمتر است.
دبیر شورای عالی بیمه سلامت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار صدا و سیما گفت: متأسفانه این روزها بیش از ۳۰ درصد پرداختیها از جیب مردم فقط خدمات دندانپزشکی است.
بررسیهای میدانی نشان میدهد، کمبود دندانپزشک و بالا بودن هزینههای درمان، در سالهای اخیر راهی به جز کشیدن دندان برای اقشار متوسط به پائین، باقی نگذاشته است. به گواه آمارها هر شهروند ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد. ۸۷ درصد کودکان زیر ۶ سال هم متوسط پنج دندان پوسیده دارند. همچنین افراد در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی که برجستهترین زمان برای فعالیتهای اجتماعی است، بین ۱۲ تا ۱۳ دندانشان را در اثر پوسیدگی از دست داده اند. همچنین بیش از ۵۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال کشور هم دندانی در دهان ندارند.
به گفته کارشناسان تعداد دندان پزشک که کم شود، رقابتها کمتر میشود و بخش خصوصی با ارقام نجومی رونق پیدا میکند.
هم اکنون سرانه دندانپزشک در ایران ۳۳ دندانپزشک به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است، طبق تأکید سند چشم انداز ایران در افق ۱۴۰۴ برای کسب جایگاه اول منطقه در شاخصهای سلامت، رسیدن این سرانه به رقم بیش از ۷۲ داندانپزشک ضروری است.