کارگاه آموزشی تولید کمپوست خانگی به مناسبت روز جهانی خاک در کاشمر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت:این کارگاه آموزشی با هدف توجه به قانون
محمد شجعی تهیه کمپوست خانگی و استفاده از آن در تهیه و پرورش گلهای آپارتمانی و زینتی، در باغچه و زیر پای درختان و کاهش حجم زباله تولیدی را از مهمترین فواید کمپوست خانگی عنوان کرد.
وی افزود: کاهش چگالی ظاهری خاک، افزایش نفوذ آب و هوا به داخل خاک، افزایش تشکیل خاکدانهها و افزایش آب در خاک از دیگر مزیتهای کمپوست خانگی به شمار میآید.
مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر گفت: کمپوست خانگی علاوه بر حاصلخیز کردن خاک باغچه و خاک گلدان به حفظ محیط زیست کمک میکند همچنین با تولید کمپوست میتوان از خرید کودهای شیمیایی و کودهای آلی و حتی خاک گلدان جلوگیری کرد.
حسینی افزود: اتحادیه جهانی علوم خاک در سال۲۰۰۳، با هدف ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، ۵دسامبر را به عنوان روز جهانی خاک نامید.
نامگذاری این روز به عنوان روز جهانی خاک اهمیت خاک و ضرورت بهره برداری پایدار از آن را برای جوامع مختلف در سراسر جهان آشکار میکند.
استحصال بیش از هزارو ۷۰۰تُن گوشت قرمز در طرقبه شاندیز
بیش از هزار و ۷۰۰تُن گوشت قرمز در کشتارگاههای دام شهرستان طرقبه شاندیز استحصال شد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان طرقبه شاندیز گفت: این حجم تولیدی گوشت قرمز حاصل از کشتار ۷۸هزار و ۸۷۳رأس گوسفند، هزارو ۷۶۸رأس بز و ۸رأس گاو در دو کشتارگاه سنتی دام شهرستان طرقبه و شاندیز است.
علیرضا قدرتی افزود: با توجه به خطر بیماریهای مشترک در کشتارگاهها ناظر بهداشتی و شرعی به صورت دائم حضور دارند و این امر نقشی مهم در عرضه گوشت سالم به شهروندان دارد.
وی توصیه کرد: شهروندان دامهای خود را برای کشتار به کشتارگاههای دام در استان منتقل دهند تا با رعایت اصول بهداشتی و تحت کنترل ناظران ذبح بهداشتی و شرعی مستقر در کشتارگاهها انجام شود.