پخش زنده
امروز: -
سالانه ۱۶تُن در هکتار فرسایش آبی و ۳۰تُن در هکتار فرسایش بادی در کشور رخ میدهد.
مسعود منصور افزود: استقلال و امنیت غذایی و زیستی کشور وابسته به سه عنصر آب و خاک و پوشش گیاهی است که خاک تحت مدیریت مستقیم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است و ۲عنصر دیگر نیز متاثر از آن است.
وی ادامه داد: هر سیلاب حدود ۴۰میلیارد ریال خسارت در بردارد و طی دهه اخیر شاهد وقوع بیش از هفت هزار و ۸۰۰سیلاب در کشور بودیم که منجر به ایجاد ۲۰۰میلیون متر مکعب رسوب در مخزن سدها شده است که این رسوبات علاوه بر کاهش عمر سد منجر به پر شدن مخزن آن میشود.
منصور گفت: پروژههای آبخیزداری ۷۰درصد خسارت ناشی از سیل را در کشور کاهش داده است و باعث میشود در هر هکتار، هزار متر مکعب آب به سفرههای آب زیرزمینی نفوذ کند.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هم اکنون در کشور ۴۰هزار رشته قنات داریم که ۹هزار و ۸۰۰رشته آن متاثر از اقدامات آبخیزداری است و طی ۲سال گذشته هزار و ۸۵۰قنات با اقدامات آبخیزداری احیا شده است.
منصور افزود: در حال حاضر ۷۰میلیون واحد دام از مراتع کشور تعلیف میشوند که این رقم اهمیت حفاظت و مدیریت مراتع را دو چندان میکند.
وی همچنین به نقش مهم جنگلها اشاره کرد و ادامه داد: ۴۰درصد چرخه آب کشور در جنگلهای زاگرس تولید میشود و هر هکتار جنگل علاوه بر تولید اکسیژن، ۶۸تن گرد و غبار و ریزگرد را جذب میکند و از این طریق باعث تلطیف هوا میشود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تصویب پست سازمان یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:در راستای ارج نهادن به تلاشهای شبانه روزی جنگلبانان، موفق به اختصاص پست سازمانی برای نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شدیم.
منصور افزود: جنگلبانان در خط مقدم حفاظت و حراست از اراضی ملی هستند که برای ارج نهادن به تلاشهای شبانه روزی این حافظان بی ادعا در ۶۸ استان کشور یک میدان یا خیابان به نام جنگلبان نامگذاری شده است.
وی با اشاره به تلاشهای بی وقفه کارکنان منابع طبیعی و آبخیزداری در سراسر کشور اضافه کرد: با حرکت جهادی طی یک سال اخیر موفق به اجرای پروژه کاداستر در بیش از ۵۵میلیون هکتار از اراضی ملی شده ایم که این رقم چندین برابر میانگین سنوات گذشته است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت:طبق قانون باید محل استقرار ۱۵گونه در حال انقراض به عنوان ذخیرگاه شناسایی شود که در سال گذشته موفق به شناسایی ۴۱۰هزار هکتار ذخیره گاه شدیم که این رقم نیز چندین برابر میانگین سالهای گذشته است.
منصور افزود: برای نخستین بار در کشور مرکز بین المللی مدیریت جامع حوضههای آبخیز با موافقت یونسکو و همچنین مرکز فناوری و نوآوریهای منابع طبیعی در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ایجاد شده است.
گردهمایی یک روزه مسوولان حوزه نمایندگی، ولی فقیه در ادارههای کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای کشور با حضور رییس سازمان، معاون فرهنگی حوزه نمایندگی، ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و مسوول حوزه، ولی فقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در مشهد برگزار شد..