جو دوسر در کاهش کلسترول و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی تاثیرگذار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان جنوبی،عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان
مهدی ابراهیمی افزود: این گیاه مقوی اعصاب، محرک، ملین و ضدعفونیکننده است، جوشانده جو دوسر با پوسته خارجی آن به مقدار ۲۰ گرم در یک لیتر آب مدر و برای دفع سنگ کلیه، رفع استسقا، درمان کمی ادرار، تسکین درد کلیه و مثانه، تسکین سرفه و ورم حلق تجویز میشود.
وی گفت:چنانچه جو دو سر در روغن پخته و خورده شود باعث نرم شدن سینه و درمان سرفه میشود و همچنین جوشانده آن بهصورت کمپرس در استعمال خارجی برای رفع دردهای روماتیسمی و درد کلیه مفید است.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: آرد یولافی که سبوس آن گرفته نشده باشد در کاهش کلسترول اثرات مفیدی برجا میگذارد؛ علاوه بر کاهش کلسترول و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی، استفاده از یولاف در برخی افراد سبب کاهش فشارخون و حفظ تعادل قند خون و انسولین نیز میشود و آرد و سبوس آن در افزایش حجم مدفوع و در نتیجه رفع یبوست و سلامت روده بزرگ تأثیر بسزایی دارد.
ابراهیمی افزود: دانههای جو از ساخت پروستاگلاندین جلوگیری می کند و سبب جلوگیری از التهاب میشود؛ این خاصیت جو دو سر باعث شده است تا استفاده موضعی از آن در درمان اگزما و پسوریازیس توصیه شود؛ بعلاوه یولاف منبعی غنی از ترکیبات مهارکننده پروتئاز و مهارکنندههای پروتئاز است که باعث کاهش فعالیت برخی از مواد سرطانزا در رودهها میشود.
وی افزود: جو بهسختی هضم شده و خوردن آن باعث نفخ میشود و برای رفع نفخ و هضم بهتر آن، باید از سرکه و زیره سیاه استفاده نمود و آن را به مدت زیادی با روغن طبخ کرد.