پخش زنده
امروز: -
بذر گیاه خرفه خاصیت تصفیهکنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکیندهنده تشنگی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خرفه را با نام خلفه نیز میشناسند گفت: این گیاه معمولاً بهصورت خودرو در مناطق مختلف میروید و قسمت مورد استفاده آن بذر و برگ گیاه میباشد.
دکتر طیبه شاهی با اشاره به اینکه علاوه بر وجود امگا۳ در قسمت رویشی آن، موادمعدنی ازجمله منیزیم، پتاسیم و کلسیم در آن وجود دارد؛ و ویتامین ث و بتاکاروتن نیز در آن گزارش شده است افزود: برای بذر گیاه خواص تصفیهکنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکیندهنده تشنگی، تقویتکننده قوای عمومی بدن و ضد کرم، بخصوص علیه کرم کدو مشخص شده است.
وی با بیان اینکه، خرفه در درمان اختلالات مجاری ادراری نیز مؤثر است، گفت: در طب سنتی بهعنوان ضدعفونیکننده، ضد اسکوربوت، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده میشود، از شیره خرفه و یا لهشده برگها و ساقه آن بهصورت موضعی برای رفع درد، کاهش تورم، گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده میشود.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خونریزی است و عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماریهای کبدی مفید است.
دکتر شاهی در رابطه با نکات احتیاطی مصرف این گیاه گفت: اشتها را کاهش میدهد و خوردن زیاد آن نور چشم را نقصان میکند همچنین افراد سردمزاج باید آن را با نعنا و کرفس بخورند.