ارتقای سلامت بانوان جامعه و کاهش بیماریهای آنها از رسالتهای حوزه بهداشت و درمان فارس در سطوح مختلف است.
دکتر اورنگ ایلامی سلامت بانوان را یکی از مهمترین عوامل موثر بر بهره وری خانواده و جامعه دانست و افزود: ارتقای سلامت بانوان جامعه و کاهش بیماریهای آنها از رسالتهای حوزه بهداشت و درمان فارس در سطوح مختلف است.
او سلامت خانواده و جامعه را نیازمند تامین سلامت بانوان دانست و با قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد علمی، از جمله اهداف این گونه همایشها را حساس سازی جامعه نسبت به موضوع سلامت بانوان، بسترسازی برای گفتمان در مورد چالشها و راهکارهای ارتقای سلامت آنان و کمک به معرفی آثار اشتغال زنان بر سلامت جسمی، روحی، روانی و اجتماعی آنان بیان کرد.
دکتر ایلامی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای ارایه خدمات مطلوب مامایی به مادران باردار اعلام کرد: در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ میزان مرگ مادری MMR در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به متوسط کشوری پایینتر بوده که حاصل تلاشهای شبانه روزی فعالان این حوزه است.
اقدامات درمانی ارایه شده به بانوان در دوران کرونا
معاون درمان دانشگاه به ارایه خدمات درمانی به ۵۷ هزار و ۷۴۱ بانوی بستری مشکوک به کرونا از ابتدای شیوع این بیماری تا پایان آبان امسال اشاره کرد و گفت: از این تعداد، هزار و ۳۸۳ مورد مربوط به اتباع خارجی بوده است.
راه اندازی بخش VIP، بخش ICU، واحد تریاژ عفونی ویژه مادران باردار مبتلا به کووید ۱۹، برنامه ریزی و حضور متخصص داخلی به صورت مقیم در مراکز ریفرال زنان از جمله بیمارستان حضرت زینب (س)، راه اندازی پنجمین کلینیک درمان ناباروری سطح دو با هدف ارایه خدمات درمانی به زوجهای نابارور، از دیگر اقداماتی بود که دکتر ایلامی در زمینه ارائه خدمات درمانی به بانوان در ایام کرونا از آنها نام برد.
خدمات مددکاری و حمایتی ارایه شده در مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه
دکتر ایلامی در خصوص خدمات حوزه مددکاری و حمایتی بانوان نیز گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، بیش از ۱۰۰ فقره تسهیلات ویژه درمان ناباروری به زوجهای نابارور اعطا شده است.
این مقام مسوول در دانشگاه همچنین از اعطای بیش از ۲۱۰ میلیون ریال مساعدت بلاعوض و پرداخت دو میلیارد و ۲۱۰ میلیون ریال وام درمانی به بانوان مبتلا به سرطانهای شایع خبر داد.
پرداخت هزینه ترخیص بیش از ۴۰ مادر باردار پرخطر بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستان نمازی با جلب حمایت خیرین و ارایه خدمات درمانی رایگان به ۱۱۲ نفر از بانوان تحت پوشش مراکز دولتی درمان اعتیاد دیگر مواردی بود که معاون درمان دانشگاه به عنوان بخشی از خدمات حوزه مددکاری و حمایتی در حوزه سلامت بانوان به آنها اشاره کرد.
اقدامات پژوهشی و آموزشی معاونت درمان دانشگاه در حوزه بانوان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به استمرار برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی مجازی مرتبط با واکسیناسیون و مراقبتهای دوران بارداری و شیردهی گفت: پوسترهای آموزشی در زمینه سلامت زنان و خانواده نیز به همت معاونت درمان دانشگاه تهیه و در اختیار عموم مردم قرار میگیرد.
دکتر ایلامی افزود: تدوین سند راهبردی کاهش عوارض مادری و نوزادی، بررسی یافتههای سی تی اسکن قفسه سینه بیماران کووید ۱۹ در مادران باردار مبتلا به کروناویروس، بررسی شاخصهای سلامت در مادران مبتلا به کووید۱۹ و بررسی یافتههای مرتبط با انتقال ویروس کووید۱۹ از طریق جفت به جنین، از جمله پژوهشهای انجام شده در مجموعه معاونت درمان دانشگاه در حوزه سلامت بانوان است.
بیشتر بخوانید: