سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، کمک به کاهش فاصله طبقاتی، رونق و اصلاح اقتصادی و کمک به تامین معیشتی مردم را از اهداف این کمیسیون خواند.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس ادامه داد: یکی از اهداف کمیسیون برنامه و بودجه کمک به کاهش فاصله طبقاتی و رونق و اصلاح اقتصادی است. یکی از اقدامات قابل توجه این کمیسیون بررسی و تصویب طرح تامین کالاهای اساسی طی سال گذشته بود تا بتوانیم تا حدودی به تامین معیشت مردم کمک کنیم.
وی تصریح کرد: تامین منابع اجرای این طرح یکی از مهمترین چالشها در مسیر بررسی و تصویب این طرح بود، دریافت نظر مثبت دولت در این زمینه یکی دیگر از مسایلی بود که تلاش شد با نظر موافق قوه مجریه پیش برود که در نهایت بعد از جلسات مکرر این قانون اجرایی شد. دولت تا زمانی که بخشی از جامعه بویژه قشر آسیبپذیر قادر به تامین معیشت خود باشند، باید این قانون را ادامه دهد.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنین در خصوص طرح تامین انجام پروژههای ریلی با تهاتر نفت اظهار کرد: با توجه به تحریمها و مشکلات ناشی از پروژههای نیمه تمام در کشور، این طرح برای تامین اعتبار این پروژهها کلید خورد و دیروز نیز در کمیسیون پیرامون طرح بحث و بررسی انجام شد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس ادامه داد: فعالسازی پروژههای عمرانی در کشور موجب اشتغالزایی و رشد اقتصادی خواهد شد و براساس طرح تامین انجام پروژههای ریلی با تهاتر نفت میتوان در مقابل فروش نفت طرحهای عمرانی که در سطح ملی اثرگذار هستند مانند خطوط ریلی را پیش برد، زیرا موجب تسهیل حمل و نقل و رشد اقتصادی خواهد شد. این طرح طی چندین جلسه با حضور کارشناسان و مسئولان دولتی بررسی شده و قرار است، بعد از جمعبندی و تکمیل به صحن علنی مجلس ارائه شود. تلاش داریم تا طرح ضمن داشتن قابلیت اجرایی، فاقد پیچهای سخت بوده و نظارت پذیر باشد.
مفتح در خصوص عملکرد نظارتی کمیسیون متبوع خود نیز گفت: یکی از وظیفههای اصلی کمیسیون برنامه و بودجه توجه به تفریغ بودجه است و دیوان محاسبات مسئولیت تنظیم و ارائه آن را در جلسات کمیسیون برعهده دارد. کاری که در این رابطه پیگیر بودیم، سرعت در ارائه گزارش تفریغ بودجه بود. در ادوار گذشته مانند دوره چهارم مجلس دو سال در این زمینه عقب بودیم.
وی تصریح کرد: ارائه تفریغ بودجه در موعد مقرر و مناسب علاوه بر ایجاد نظم و کنترل بر درآمدها و هزینهها، میتواند به بودجهریزی سال آینده کمک کند.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به فرا رسیدن زمان اتمام اجرای برنامه ۵ ساله ششم توسعه بیان کرد: هنوز توافق رسمی با دولت در خصوص تمدید زمانی اجرای برنامه ششم انجام نشده است، اما به نظر میرسد باید حداقل این برنامه برای سال آینده ۶ ماه تمدید شود. در صورت ارائه لایحه برنامه هفتم تا پایان امسال از سوی دولت به مجلس نیز میتوان از اول مهر سال آینده این برنامه را اجرایی کرد.