اگر دائما به سفر میروید یا در طول روز در مکانهایی هستید که به برق دسترسی ندارید، پاور بانکی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید.
اگر جز دسته افرادی هستید که دائما به سفر میروید یا در طول روز در مکانهایی هستید که به برق دسترسی ندارید، حتما بارها با تمام شدن شارژ باتری گوشی خود مواجه شدهاید. زیاد شدن قطع برق در این ایام هم شرایط را بدتر کرده است. از این رو بیش از هر زمان دیگری نیاز به خرید پاور بانک احساس میشود.
با انتخاب پاور بانک اشتباه، ممکن است دستگاهتان آسیب ببینید یا این که هزینه اضافی کرده باشید بدون این که نیازتان برطرف شود. ممکن است بدون اطلاع از ظرفیت باتری گوشی یا تبلت، پاور بانکی را انتخاب کنید که تنها یک بار میتواند گوشی شما را شارژ کند و یا اینکه حتی سرعت شارژ پاور بانک به اندازهای کند باشد که ساعتها برای شارژ گوشی به زمان نیاز داشته باشید. در هیچ کدام از این موارد مشکل از پاور بانک نیست بلکه مشکل از انتخاب اشتباه است؛ بنابراین قبل از خرید پاور بانک بهتر است به این نکات توجه کنید.
پاور بانکی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید
ظرفیت، اولین و مهمترین فاکتوری است که هنگام خرید پاور بانک باید به آن توجه کنید. در واقع برای تعیین ظرفیت مناسب پاور بانک باید توجه کنید که با یک شارژ کامل پاور بانک، چند بار میتوانید گوشی خود را شارژ کنید.
پاوربانکها با ظرفیتهای حداقل ۵۰۰۰ و تا حداکثر ۸۰۰۰۰ میلیآمپری در بازار موجود هستند. انتخاب ظرفیت مناسب پاوربانک کاملا به نیازتان برمیگردد. برای نمونه اگر یک گوشی با باتری ۳۰۰۰ میلیآمپری دارید و میخواهید برای سفری یک یا دو روز باتری مورد نیاز گوشی را تامین کنید، یک پاوربانک ۱۰۰۰۰ میلیآمپری پاسخگوی نیازتان است، اما در صورتی که میخواهید لپ تاپ خود را با پاوربانک شارژ کنید باید به فکر خرید پاور بانک حداقل ۳۰۰۰۰ میلیآمپری باشید. به عنوان نمونه یکی از پرظرفیتترین پاوربانکهای موجود در بازار پاور بانک انکر ۲۶۸۰۰ میلیآمپر ساعت مدل POWERCORE است.
بنابراین قبل از خرید پاور بانک حتما ظرفیت باتری گوشی و یا سایر وسایل دیجیتالی که قصد دارید با پاوربانک آنها را شارژ کنید را در نظر بگیرید تا بتوانید پاوربانکی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید.
ظرفیت واقعی پاوربانک با ظرفیت اسمی آن متفاوت است
ظرفیتی که برای پاوربانکها مشخص میشود ظرفیت اسمی است و هیچ پاوربانکی در اصل ظرفیتی برابر با ظرفیت اسمی خود را ارائه نمیدهد. بسیاری از پاوربانکها دارای راندمان ۷۰ تا ۸۰ درصد هستند به این معنا که تنها میتوانند ۷۰ تا ۸۰ درصد از ظرفیت اسمی خود ارائه دهند یعنی یک پاوربانک ۱۰۰۰۰ میلیآمپری تقریبا ظرفیتی حدود ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ میلیآمپر دارد. البته برخی از پاوربانکها هم ادعای داشتن راندمان ۹۰ درصدی را دارند. به هر ترتیب هنگام خرید پاور بانک بیشتر از ظرفیت اسمی، به ظرفیت واقعی پاوربانک توجه کنید.
اندازه و وزن پاور بانک مهم است
پاوربانکها را معمولا برای استفاده در مکانهایی که پریز برق موجود نیست، مثلا در مسیر رفتوآمد و یا در مسافرت و … استفاده میکنیم. در همه این شرایط پاوربانک را همراه خود حمل میکنیم بنابراین اندازه و وزن پاوربانک بسیار مهم میشود.
وزن پاوربانک با توجه به ظرفیتش بالا میرود بنابراین اگر پاوربانکی کمظرفیت برای مسیر رفتوآمد خود نیاز دارید، میتوانید توقع یک پاوربانک کوچک که حتی در جیب هم جا میشود را داشته باشید؛ اما در صورتی که پاوربانکی با ظرفیت بالا مثلا برای شارژ لپ تاپ و یا برای سفرهای طولانی مدت نیاز دارید، مطمئنا با پاوربانکهای کوچکی مواجه نخواهید بود.
از تناسب آمپر پاوربانک با آمپر دستگاههایتان مطمئن شوید
در کنار ظرفیت، سرعت شارژ دستگاه با استفاده از پاوربانک هم اهمیت بسیاری دارد. آمپر، فاکتوری است که نشان میدهد پاوربانک با چه سرعتی گوشی یا سایر دستگاههای دیجیتالی را شارژ میکند. پاوربانکهای معمولی آمپری بین ۱ تا ۳.۵ دارند، اما هر چه میزان آمپر یک پاوربانک بالاتر باشد، سرعت شارژ دستگاه شما هم بالاتر میرود. البته در صورتی این اتفاق میافتد که گوشی یا تبلت شما بتواند از این آمپر پشتیبانی کند. اگر گوشی شما نمیتواند آمپر بالایی را پشتیبانی کند، خرید پاور بانکی که آمپر بالایی ارائه میدهد تاثیری در سرعت شارژ گوشی ندارد.
از روی شارژر، آمپر دستگاه خود را بخوانید
معمولا یکی از پورتهای پاوربانک با آمپر کمتری طراحی میشود که پاسخگوی نیاز دستگاههای کوچک مانند mp۴ است. پورتهای دیگر با آمپر بالاتر ساخته میشوند تا بتوانند گوشی و یا تبلت را با سرعت بالاتری شارژ کنند؛ اما در صورتی که همزمان چندین دستگاه را به پاوربانک متصل کنید، معمولا جمعا آمپر کمتری نسبت به مجموع آمپر پورتها دریافت میکنید.
گذشته از سرعت شارژ دستگاه، برخی معتقدند که آمپر نامتناسب با گوشی، چه کمتر و چه بیشتر، در طولانی مدت به باتری گوشی آسیب میرساند. البته برخی از پاوربانکها به صورت اتوماتیک آمپر خروجی خود را با آمپر مناسب با باتری گوشی تنظیم میکنند. برخی دیگر هم دکمهای برای تنظیم خروجی کم، برای شارژ دستگاههایی مانند میبند و هدست بلوتوث دارند. پاوربانک شیائومی ۱۰۰۰۰ میلیآمپر ساعت مدل POWER BANK ۲ یکی از همین نوع پاوربانکها است. با انتخاب این دسته از پاوربانکها هر دو نگرانی درباره سرعت شارژ گوشی و آسیب رسیدن به باتری آن از بین میرود.
با پاوربانکهای چند پورته، چند دستگاه را همزمان شارژ کنید
فرض کنید به سفری خانوادگی رفتهاید و میخواهید چندین گوشی را همزمان شارژ کنید. یا این که میخواهید گوشی، هدست، میبند و … را در آن واحد با هم شارژ کنید. در این شرایط پاوربانکی که تنها یک پورت داشته باشد کافی نیست؛ بنابراین بهتر است به فکر خرید پاور بانکی با ۲ یا ۳ پورت باشید.