دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ماهشهر خواستار رهاسازی ۱۰ روزه آب سد مارون برای آبیاری زمینهای زیرکشت پاییزه شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ماهشهر گفت: کشاورزان ماهشهری بنا به توصیه مسوولان اجرایی و آب و برق خوزستان، در فصل تابستان به دلیل کمبود ذخیره آب سدهای استان، به امید کشت پاییزی، کشت و کار نکردند و اکنون که فصل پاییز کشت گندم را شروع کردند آب برای آبیاری وجود ندارد.
حامد یوسفی افزود: با توجه به نبود بارندگی موثر و فراگیر در جنوب خوزستان، چنانچه تا یک هفته آینده اقدام به رهاسازی آب سد مارون نشود بذر گندم که در زمینها پاشیده شده به دلیل سرما و نبود آب از بین خواهد رفت.
دبیراجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ماهشهر با اشاره به اینکه آب سد مارون به مناطق پایین دست رودخانه جراحی همچون شادگان و ماهشهر به دلیل استفاده در مناطق بالا دست نمیرسد خواستار رهاسازی دوباره آب سد مارون همزمان با توقف برداشت آب در مناطق بالادست شد.
یوسفی ادامه داد:اواخر آبان امسال بنا به تصمیم سازمان آب و برق، آب سد مارون در جنوب شرق خوزستان به مدت یک هفته برای کشت پاییزه رهاسازی شد، ولی به دلیل برداشت زیاد آب در مناطق بالادست ماهشهر، آب نصیب کشاورزان پایین دست شادگان و ماهشهر نشد و هم اکنون کشاورزان این مناطق در شرایط سختی قرار دارند و چنانچه آب کافی تامین نشود کشاورزی جنوب خوزستان با چالش رو به رو خواهد شد.
وی بیان کرد: در تابستان گذشته طبق نشستهایی که با مسوولان سازمان آب و برق خوزستان داشتیم مقرر شد کشاورزان در خصوص کشت نکردن محصولات به ویژه شلتوک همکاری کنند تا آب برای کشت پاییزه ذخیره شود، ولی هم اکنون که در فصل پاییز هستیم از آب چیزی نصیب کشاورزان نشده است.
در همین حال نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ماهشهر به تازگی در نامهای به فرمانداری ماهشهر، خواستار پیگیری تامین آب کشاورزان منطقه به منظور ازدست نرفتن فرصت کشت پاییزی و پیشگیری از خسارت به بهره برداران محلی و مهاجرت برخی روستاها به مناطق شهری شد.
جمعی از کشاورزان شهرستان باوی در ۲۵کیلومتری شمال اهواز نیز روز یکشنبه با تجمع مقابل شرکت آبیاری اراضی شرق کارون، ناخرسندی خود را از تامین نشدن حقابه کشت پاییزه این منطقه اعلام کرده و خواستار انجام تعهدات قانونی خود بر اساس مصوبات شورای آب استان شدند.
سازمان آب و برق خوزستان با اعلام وضعیت بحرانی ذخایر آب سدهای خوزستان با چهار درصد حجم مفید اعلام کرده است: بارندگیهای هفته گذشته تاثیری در آورد آب و افزایش حجم آب پشت سدهای خوزستان نداشته است.
هر سه حوضه دز، کارون و مارون در خوزستان در وضعیت نامساعد آب قرار دارند و به دلیل کمبود آب کشت چغندرقند و کلزا در بسیاری از این مناطق ممنوع و در برخی به شدت محدود شده است.
بیشتر بخوانید:تأمین آب برای رفع مشکل کشاورزان
هم اکنون تامین پایدار آب آشامیدنی شهرهای خوزستان اولویت نخست سازمان آب وبرق خوزستان است.
هواشناسی خوزستان پیشبینی کرد بارندگیهای پاییزی در خوزستان کمتر از حد نرمال و در فصل زمستان در حد نرمال خواهد بود.