سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران با اراده جدی برای رفع تحریمها و با یک تیم کامل عازم وین میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سعید خطیب زاده در ادامه نشست خبری درباره مباحث مطرح شده در رسانهها درباره توافق موقت بین ایران و ۱+۴ گفت: درباره اظهارات مبهم و گمانه زنی رسانهها موضع نمیگیرم.
وی با بیان اینکه با یک تیم کامل عازم وین میشویم اظهار داشت: ایران با اراده جدی برای رفع تحریمهایی که ضد مردم ایران اعمال شده و با یک تیم کامل براساس همین هدف، عازم وین خواهد شد.
خطیب زاده ادامه داد: امیدواریم طرفهای مقابل به جای شبهه افکنیهای رسانهای و عملیات روانی که شاید بتوانند از آبهای آلوده ماهی بگیرند با اراده جدی و نیت خوب و دستیابی به توافق عملی و جامع الاطراف به وین بیایند.
وی افزود: اگر این اراده جدی را نداشته باشند و بخواهند با نیتهای غیرسازنده همراه کنند، قطعا پاسخ ایران متناسب خواهد داد.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه و درباره اظهارات هماهنگ کننده شورای امنیت کاخ سفید مبنی بر اینکه به دیپلماسی با ایران متعهد هستیم و در صورت شکست برای دیگر گزینهها نیز آمادهایم، گفت: ما همه گزینههایی که آنها داشتند در افغانستان دیدیم و نتیجهاش را دیدند و فکر نمیکنم وقتی این جملات را میگویند به آنچه میگویند باور داشته باشند.
وی در خصوص تحولات اخیر افغانستان هم گفت: هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان به عنوان مسئول وضعیت مردم موظف است تمام تلاش خود را بکند که امنیت، صلح و ثبات و تامین نیازهای اولیه مردم اتفاق بیفتد و ایران هم با همین رویکرد حفظ و صیانت از مردم افغانستان مراوداتی با همه اطراف از جمله هیأت حاکمه سرپرستی داشته که در سفر کاظمی قمی تشکیل دولت فراگیر به شمول همه گروهها که بازتاب دهنده تنوع قومیتی افغانستان باشد مورد تاکید قرار گرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: افغانستان بخش جدایی ناپذیر صلح و امنیت در منطقه است و تلاش کردیم خواست مردم افغانستان محقق شود.
خطیبزاده همچنین بیان کرد: تلاش میکنیم کمکها را به مردم افغانستان داشته باشیم، ولی وضعیت بی جاشدگان وضعیت نامطلوبی است.
وی ادامه داد: ایران بیش از چهار میلیون از آوارگان افغانستانی را میزبانی کرده و این شرایط نمیتواند به ویژه با عدم مسئولیت پذیری سازمانهای بینالمللی و همراهی آنها ادامه یابد.
وی تصریح کرد: تلاش میکنیم مردم افغانستان خودشان شرایط کشورشان را بسازند.
صورتحساب گران قیمت آمریکاییها برای کشورهای منطقه
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات مدیرکل خاورمیانه شورای امنیت ملی آمریکا در کنفرانس منامه گفت: آمریکا به دنبال فروش سلاحهای بیشتر به این کشورها است.
آقای سعید خطیب زاده در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات مدیر کل خاورمیانه شورای امنیت ملی آمریکا در کنفرانس امنیتی منامه مبنی بر اینکه رویکرد آمریکا به بحران هستهای ایران بر فرض اینکه ایران کشوری متخاصم است تدوین شده و واشنگتن آماده استفاده از نیروی نظامی در صورت لزوم است افزود: به نظر میرسد آمریکاییها صورت حساب گران و پر زرق و برقی را برای برخی کشورهای منطقه با این قبیل اظهارنظر ارسال میکنند و این اظهارات هیچ ارزش دیگری ندارد.
وی تصریح کرد: آمریکا به دنبال فروش سلاحهای بیشتر به این کشورهاست و به همه کشورهای منطقه نصیحت میکنم محل داد و ستد آمریکاییها نشوند، چون مردم آنها بیش از این به این پولها مستحق هستند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره احتمال دیدار روسای جمهور ایران و آذربایجان در اجلاس سران اکو که هفته بعد برگزار میشود، اظهار کرد: طبیعی است که مقامات کشورها به صورت دو جانبه و چند جانبه به عنوان کشورهای همسایه در این اجلاس با هم دیدار داشته باشند.
وی افزود:دیدار آقای علیاف و آقای دکتر رئیسی هم در همین چارچوب بسیار طبیعی است، البته جزئیات آن را باید از دفتر رئیس جمهور بپرسید، اما در چهارچوب و دیپلماتیک این ملاقاتها طبیعی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری درباره جدال توییتری خود با یک مقامآمریکایی در خصوص اخذ تضمین از آمریکا در مذاکرات آتی گفت: البته من با کسی جدل توییتری نکرده ام، یک آقایی توئیتی را زده و اعلام کرده بود که امضای رئیس جمهور آمریکا هیچ ارزشی ندارد من آن توییت را "کوت" کرده و اعلام کردم خود مقامات آمریکا هم اعلام میکنند که امضای رئیس جمهور آمریکا تضمین هیچ چیزی نیست.
وی افزود: طبیعی است که هم ما و هم چهار بعلاوه یک تضمینهای عینی لازم داریم و بهتر است مقامات آمریکایی که به وین میآیند بدانند که بهتر است این تضمینها داده شود.
خطیب زاده تصریح کرد:، اما این که بندهای این تضمینهای عینی چیست، اجازه بدهید در اتاق مذاکرات و گفت و گوها، همانطور که در ۶ دوره قبلی پیگیری شده بود، پیگیری شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آخرین اقدامات وزارت خارجه در راستای تعرض و حمله به سرکنسولگری ایران در هامبورگ گفت: دولت جمهوری اسلامی صراحتا این اقدام را محکوم کرد و این محکومیت بلافاصله از طریق احضار سفیر آلمان به دولت این کشور ابلاغ شد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: این تعرض محدود، اما بسیار مهم بود که عملا نقض کنوانسیون بین المللی وین نیز به حساب میرود و دولت جمهوری اسلامی در حال پیگیری این موضوع است.
کارخانه اخبار جعلی آمریکا تعطیل نشده است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آقای ترامپ رفته، ولی کارخانه جعلیات و اخبار جعلی آمریکا تعطیل نشده است.
آقای خطیب زاده در ادامه نشست خبری خود درباره اظهارات یکی از مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ایران به نقطه غیرقابل بازگشت در برجام برمیگردد گفت: آقای ترامپ رفته، ولی انگار کارخانه جعلیات و اخبار جعلی آمریکا تعطیل نشده است، من این اظهارات و اظهارات مشابه را دیدهام.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اینکه جمع نمایشی راه بیندازند و فکر کنند براساس آن میتوانند یک روایت جعلی را به جامعه جهانی غالب کنند و یا اینکه فکر کنند با نزدیک شدن به گفتگوهای وین میتوانند یک جو روانی متفاوتی را ایجاد کنند، هیچ کمکی به آنها نخواهد کرد.
وی ادامه داد: اگر دچار فراموشی شدهاند باید بدانند جهان فراموش نکرده که این آمریکا بود که از برجام خارج شد و این دولت فعلی آمریکاست که همچنان سیاست شکست حداکثری ترامپ را ادامه میدهد، همزمان که پیغامهای متناقض را برای ما میفرستد تحریمها را ادامه میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره مصاحبه یکی از مقامات عراقی با یکی از شبکههای ماهوارهای رژیم صهیونیستی و تاثیر این مصاحبه بر روابط ایران و عراق گفت: روابط ایران و عراق چند بعدی، چند لایه و راهبردی است.
وی افزود: روابط ایران و عراق در ابعاد مختلف با درهم تنیدگی در حال حرکت به سمت جلو است و دو کشور سعی میکنند به هم کمک کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران همواره تلاش کرده که به برادران عراقی خود کمک کند که در مسیر ثبات و صلح حرکت کنند و به عنوان یک کنشگر موثر در منطقه عمل کند.
خطیبزاده افزود: رژیم صهیونیستی همواره هر کجا که رفته با خود بیثباتی و ترور به همراه آورده است و سعی میکند که این بیثباتی را در هر منطقهای که ورود پیدا میکند گسترش دهد، دوستان ما نظرات ما را در مورد این مسائل میدانند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در خصوص سفر یک هیئت اماراتی به تهران گفت: روابط ایران و امارات به رغم برخی پروندههای اختلافی در سطح سیاسی و منطقهای با فهم مشترک از سیاست حسن همسایگی در مسیر خوبی است.
خطیبزاده افزود: روابط تجاری و اقتصادی به سطح قابل توجه و بی سابقهای در چند ماه اخیر رسیده است و طبیعی است این روابط خوب اقتصادی، تجاری، سیاسی و دیپلماتیک، رفت و آمدهای دیپلماتیک را هم لازم و ضروری میکند و این مسائل در دست انجام و طراحی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درباره برداشتن و یا تعدیل پیش شرطهای ایران در مذاکرات با توجه به بحران اقتصادی ایران و اینکه آیا امکان نرمش از سوی ایران وجود دارد یا خیر؟ افزود: مقدمات سؤال شما را نمیتوانم بپذیرم، چون بارها گفتهام آنچه ایران میگوید ورود جدی و با اراده و عزم جدی برای رفع تحریمهاست.
وی تصریح کرد: اجازه دهید فقط روی آن تمرکز شود و گزارههایی که به صورت مبهم بیان میشود را مبنای قضاوت و پاسخ قرار ندهیم.
سخنگوی وزرات امور خارجه همچنین درباره گزارش روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر تاسیس پایگاه نظامی مخفی چین در امارات گفت: اخبار تأیید نشده نمیتوانند مبنای اظهارنظرها قرار بگیرند.
خطیب زاده با اشاره به روابط ایران و چین گفت: روابط ایران و چین کاملا نزدیک و پر از رفت و آمدهای دیپلماتیک در سطوح مختلف است.
وی افزود: هم، چین به سیاستها، نگرانیها و منافع ایران احترام گذاشته و هم ایران چنین کرده است، باید در همین چارچوب به روابط ایران و چین نگاه شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آنچه بین کشورهای دیگر و چین در حوزه خلیج فارس در حوزه روابط رخ میدهد، هم به ثبات و صلح منطقه کمک میکند و همواره استقبال میکنیم که در فرمتهای چندجانبه این گفتگوها و مراودات ادامه یابد.