پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه، فروش سلاح به کشورهای خاورمیانه را دلیل جنگهای خانمان سوز در منطقه دانست و گفت: نقش مخرب کشورهایی مانند فرانسه نباید در این خصوص از منظر رسانهها دور بماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای خطیب زاده در ادامه نشست خبری درباره سفر امانوئل ماکرون، به منطقه و اظهارات او در مورد ارتباط موضوع هستهای ایران با مسائل منطقه گفت: اگر این اظهارات برای مصرف داخلی و راضی کردن برای خریدهایی است که از آن گذر میکنیم، این اظهارات از این جهت دقیق نیست که خود فرانسه یکی از طرفهای برجام است و میداند این سازوکار بینالمللی برای کمیسیون مشترک برجام براساس چه سندهایی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه، افزود: برخی سخنان نه مبنای حقوقی و نه عقلانی دارد، لذا گفتهام همان طور که موضوعات منطقه به کشورهای فرامنطقه مربوط نیست، مساله برجام هم فقط به ایران و ۱+۴ مربوط است.
خطیب زاده با بیان اینکه میخواهیم فرانسه نسبت به منطقه مسئولانه نگاه کند، نظامی سازی و فروش سلاح به کشورهای خاورمیانه را دلیل جنگهای خانمان سوز در منطقه دانست و اظهار داشت: نقش مخرب کشورهایی مانند فرانسه نباید از منظر رسانه دور بماند و امنیت مردم ایران خط قرمز ما است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اتفاقات رخ داده در نطنز هم گفت: چیزی بیش از آنچه ستادکل نیروهای مسلح و دبیرخانه شورای امنیت ملی گفته اند، ندارم که اضافه کنم.
وی افزود: اگر اتفاقی بود مثل همه خرابکاریهایی که رژیم صهیونیستی میگوید، به مردم گزارش میشد.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره بازداشت سه شهروند ایرانی در افغانستان افزود: اطلاعی ندارم، ولی درباره برخی موضوعات کنسولی بین ما و هیأت سرپرستی حاکمه افغانستان گفتگو بوده است.
چیزی کمتر از برجام نمیپذیریم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: چیزی کمتر از برجام نمیپذیریم و بیشتر از برجام هم تعهد نمیدهیم.
آقای خطیبزاده در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره جزئیات دو سند ارائه شده از سوی ایران به طرفهای برجام تصریح کرد: البته مذاکرات را در درون اتاق مذاکرات پیگیری میکنند، اما چیزی که میتوانم بگویم این است که ما دو پیشنویس براساس متنهای شش دور مذاکرات قبلی به طرفهای خودمان ارائه کردیم.
وی افزود: اولین پیشنویس در مورد رفع تحریمهاست و طرف مقابل نمیتواند بگوید چه تحریمهایی مدنظر ایران است.
اقای خطیب زاده اضافه کرد: امیدوارم بدانند ما چیزی کمتر از برجام را نمیپذیریم و بیشتر از برجام هم تعهد نمیدهیم.
وی ادامه داد: سند دوم در خصوص مسائل هستهای است، معتقدیم اقدامات جبرانی ما در پاسخ به طرف مقابل انجام شده و در چارچوب برجام بوده است و باید تکلیف تحریمها روشن شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: مساله مهم این است که تعهدات طرف مقابل انجام شود، تعهدات ما روشن است، ولی تحریمهایی که طرف مقابل باید بردارد بسیاری از آنها به عنوان بن بست وجود دارد.
اقای خطیبزاده در پاسخ به این سوال که طرفهای غربی میگویند پیشنهادهای تهران حتی نمایندگان چین و روسیه را هم شگفتزده کرده است گفت: من شخصا در گفتگوها حاضر نبودم تا شگفت زدگی افراد را ببینم، اما آنچه میدانم این است که برخی طرفها که انتظار نداشتیم اعلام کردند که تحریمهای آمریکا باید برداشته شود چه رسد به چین و روسیه که مواضع خود را به صورت علنی اعلام کردند.
وی افزود: آنچه ایران به عنوان پیش نویس ارائه کرده تماما براساس متن پیشنویسی است که در شش دور قبلی انجام شده است.
بازتعریف روابط با امارات
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در تلاش هستیم روابط خود را با امارات در سطوح مختلف بازتعریف کنیم.
آقای خطیب زاده در ادامه نشست خبری در مورد جزئیات سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی امارات به ایران تصریح کرد: سیاست قطعی ایران، حسن همسایگی است و این سفر برای ملاقات با همتای ایرانی انجام شده است.
وی اظهار داشت: با امارات سطح همکاری بسیار جدی اقتصادی و تجاری داریم و بهرغم برخی مشکلات سیاسی توانستهایم این بلوغ را در روابط نشان دهیم که روابط مردمی در ابعاد مختلف کمترین آسیب را ببیند.
اقای خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره برخی ادعاهای مطرح شده مبنی بر احتمال حمله ایران به افغانستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران میزبان ۴ میلیون افغانستانی است، بسیاری از این افراد در چند ماه گذشته وارد کشور شدهاند و این میزبانی همراه با برادری و برای این بود که افغانستان بتواند آینده خوبی داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: برخی مطرح میکنند چگونه با اینهمه فشارهای غربیها، این میزان افغانها را میزبانی میکنیم، اما هیئت حاکمه افغانستان میداند از همه طیفهای افغان در ایران هستند و تبعیضی بین آنها قائل نمیشویم.
وی تصریح کرد: ایران نشان داد وقتی شهادت دیپلماتهایمان در مزار شریف روی داد بهرغم اینکه همسایه خوبی در مرزهای شرقی خود نداریم سعی کردیم خود همسایه خوبی باشیم.
استفاده ابزاری آمریکا و غرب از حقوق بشر
سخنگوی وزارت امور خارجه به استفاده ابزاری آمریکا و غرب از حقوق بشر اشاره و تاکید کرد: حقوق بشر در دهه اخیر به بدترین وجه بازیچه سیاسی آمریکا شده است.
آقای خطیب زاده در ادامه نشست خبری با اشاره به استفاده ابزاری آمریکا و برخی کشورهای غربی از حقوق بشر و دخالت در امور داخلی کشور ها، گفت: سند مداخله آمریکا در کشورهای دیگر، انجام کودتا و ترورهایی است که مهر ساخت آمریکا روی آن خورده است که بتواند با استفاده از واژه حقوق بشر برای خود آبرو کسب کند.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: حقوق بشر در دهه اخیر به بدترین وجه بازیچه سیاسی این کشور شده و هر وقت خواسته مداخله کند با نام حقوق بشر و دموکراسی مداخله کرده است.
وی با بیان اینکه ۱۶ آذر یادآور مداخله آمریکا در ایران است، اظهار داشت: آمریکا در هر کشوری پا گذاشته برای منافع خود و نه برای ورود دموکراسی به آن کشور بوده است.
خطیب زاده تصریح کرد: تاریخ ایران هیچ وقت سرنگونی دولتی را فراموش نمیکند که با کودتای آمریکا و انگلیس انجام شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره ادعای نخست وزیر رژیم صهیونیستی، این بیت شعر از حافظ را خواند و گفت: «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست/ عِرض خود میبری و زحمت ما میداری».
خطیب زاده در ادامه درباره تاریخ سفر آقای امیرعبداللهیان به چین گفت: من تاریخ قطعی را ندارم، اما این سفر در هفتههای گذشته در دست بررسی بود.
رژیم اشغالگر قدس؛ نافع انشقاق در جهان عرب
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعاهای دبیرکل اتحادیه عرب، تنها سود برنده از چنین اظهارات غیر مسئولانه را رژیم اشغالگر قدس خواند.
آقای سعید خطیب زاده در ادامه نشست خبری و در خصوص ادعاهای دبیرکل اتحادیه عرب، گفت: این اولین بار نیست که چنین اظهاراتی از سوی اتحادیه عرب گفته میشود.
وی افزود: اظهارات سفارشی برای مقاصد سفارشی کلا بی فایده است و جمهوری اسلامی ایران در حوزه امنیتی خود هم مسئولانه رفتار میکند هم اینکه تمام تلاشش را کرده که لنگرگاه ثبات باشد.
خطیب زاده گفت: توصیه میکنم جهان عرب به اولویت اصلی خود که اتحاد میان کشورهای مسلمان و عرب است بپردازد و با اینگونه اظهارات بیشتر از قبل انشقاق در جهان عرب ایجاد نکند که تنها سود برنده از چنین اظهارات غیر مسئولانهای رژیم اشغالگر قدس است.