نخ نایلون در کشور ما با وجود دو کارخانه بزرگ تولیدکننده مادرتخصصی همچنان در حال واردات است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ نخ نایلون یکی از مواردی است که در تولید و صنایع مختلف کشور از جمله صنعت نساجی، ساخت تایر، فرش ماشینی، جوراب بافی و صنایع بزرگ دریانوردی و شیلات استفاده میشود.
به گفته کسبه بازار نخ فروشان در حال حاضر نخ نایلون در بازار بسیار کم است و گاهی نایاب میشود.
تولیدکنندگان پایین دستی نخ نایلون میگویند دستگاههای خود را جمع کردهاند و حدود ۷۰ درصد کارگاههای تولیدی که با نخ نایلون مشغول بودند تعطیل شدهاند.
به گفته عضو انجمن صنایع نساجی ایران سه کارخانه بزرگ تولید نخ نایلون در کشور وجود دارد که در حال حاضر دو کارخانه از آنها تعطیل است دو کارخانه تعطیل شده شرکت الیاف شهریار و کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد است که حالا به دلایل نامعلومی تعطیل شدهاند و تنها یک کارخانه مشغول فعالیت است که آن هم کاربرد نخش در صنعت لاستیک سازی و تایر است.
کارگران بیکارشده شرکت الیاف میگویند: کارخانه از سال ۹۷ به تدریج با مدیریتهای جدید متوقف و به طور کامل تعطیل شد و ۱۵۰۰ کارگر آن بیکار شدند.
آنها میگویند زمانی که کارخانه نخ الیاف کار میکرده مشتریان نخ آن ماهها در نوبت تحویل نخ منتظر میماندند و زمانی که کارخانه تعطیل میشد به دلیل حجم بالای سرویسهای کارخانه جاده شهریار بسته میشد.
حالا این کارخانه با حدود ۱۰ هکتار سوله صنعتی و دستگاههای آماده به کار خاک میخورد.
فرماندار شهریار میگوید تمام اقدامات لازم را برای راهاندازی کارخانه انجام دادهایم و همه مسئولین امر از استانداران سابق و فعلی تا معاونان وزارتخانههای مختلف و حتی معاون دادستان کل کشور از این کارخانه بازدید کردهاند، اما تا این لحظه بنیاد مستضعفان جواب درستی برای تعطیلی و حل مشکل این کارخانه ارائه نکرده است.
اینجا پایان ماجرا نیست کارخانه دوم یعنی همان پارسیلون در خرم آباد تعطیل شده کارخانهای به وسعت همان کارخانه قبلی که نخ نایلون تولید میکرد.
مدیرسابق کارخانه میگوید: آبان ماه سال ۹۵ وزارت صمت با تصویب یک مصوبهای ما را ملزم کرد تا بانکها به اندازه مطالباتشان از کارخانه سهام بردارند که در نهایت این اتفاق هم افتاد و کل کارخانه تحویل شرکت آتیه دماوند از زیرمجموعههای بانک صنعت و معدن شد.
وی میگوید: کارخانه پارسیلون با طرحهایی که ما ارائه داده بودیم امروز باید روزانه ۸۰ تن نخ نایلون تولید میکرد.
به هر حال در تعطیلی این کارخانهها رد دو نهاد دولتی در میان است و حالا که دولت و دستگاه قضایی پای کار هستند برای حل مشکل تولید رهاشدن این سرمایهها هم بیکاری به دنبال دارد و هم خروج ارز از کشور.
طاها حاجی رضایی - خبرنگار خبرگزاری صداوسیما