استاد پیشکسوت قرآن: باید در زمینه آموزش قران استمرار داشت.
آقای محمد خواجوی درباره ضرورت همه آموزی قرآن کریم گفت: در آیات قرآن کریم، احادیث و اخبار، اشارات زیادی به فراگیری قرآن کریم شده است. در قرآن آمده است که بهترین شما کسی است که قرآن را فرابگیرد و به دیگران هم بیاموزد که صداوسیما هم در این زمینه نقش به سزایی دارد.
وی ادامه داد: آموزش قرآن مثل بسیاری از کارهای دیگر یک فرآیند است که باید جدی، پیوسته و متوازن باشد اگر چنین باشد ما نتایج بهتری میگیریم. در کشور ما این اتفاق تا حدی افتاده است و آمارهایی که داده میشود خیلی بیشتر از ظرفیت کشور ما است و به نظر میرسد واقعی نباشد.
وی افزود: بحث جدیت و پیوسته بودن باید متوازن پیش برود و دستگاههای مربوط باید وظیفه خود را به شیوهای قابل قبول انجام دهند. در نهضت قرآن آموزی در دهه ۸۰، ۵۰۰ میلیون تومان بودجهای بود که برای قرآن آموزی در یکسال اختصاص داده شد در حالی که در همان سال حقوق مربی فوتبال ما ۵۰۰ میلیون تومان بود.
خواجوی ادامه داد: در زمان تنظیم بودجه باید به این مسئله توجه ویژهای شود. در کشور ما کمترین بودجهها به کارهای فرهنگی اختصاص داده میشود، در حالی که مقام معظم رهبری بارها بر ضرورت پرداختن به امور فرهنگی تاکید کردهاند.
وی گفت: اگر زیر ساختهای لازم فراهم و معلمین ارتقا علمی داده شوند اتفاقات مثبتی میافتد. استمرار مهمترین مسئلهای است که باید در بحث همگانی شدن قرآن آن را نظر بگیریم.
منظور ما از آموزش قرآن، انس با قرآن کریم و آشنایی با فرهنگ قرآن است که باید به این مسئله اهتمام ویژه داده شود.
شریف هم در این باره افزود: با توجه به آیات و روایات زیادی که در این زمینه داریم وظیفه هر مرد و زن جوان و بزرگسال فراگیری قرآن کریم است. این کوشش از اول انقلاب در بیشتر خانوادههای مذهبی بوده و الان بیشتر شده است. ما قرآن را میآموزیم تا به فرمایشات آن عمل کنیم و زندگیمان بهتر شود.
وی درباره لزوم تقویت بخشهای مردمی افزود: در مراکز مختلف با وجود امکانات کم کارهای بزرگی انجام شده است که این اتفاق به برکت انقلاب اسلامی رخ داده است. ریشه انقلاب ما فرهنگ قرآنی بوده است و الان با این اساتید خوب و دورههایی که برای مربیان گذاشته شده است باید بیشتر پیشرفت میکردیم. قبل از انقلاب به اندازه انگشتان یک دست جلسه خوب قرآنی نداشتیم. برای پیدا کردن یک جلسه باید مسافت زیادی را طی میکردیم تا به یک جلسه خوب قرآنی میرسیدیم، اما الان چنین نیست.
شریف ادامه داد: در آموزش همگانی فقط نباید به علاقه نگاه کنیم بلکه باید زیر ساختهایی هم فراهم کنیم. وظیفه ما فراهم کردن حداقلها است، ظرفیتهای زیادی وجود دارد، اما از ظرفیتها استفاده نمیشود، باید شرایطی را فراهم کنیم که از تمام ظرفیتها استفاده شود.