همزمان با سردشدن هوا ، اشتها افزایش پیدا کرده به همین علت تنظیم رژیم غذایی برای حفظ سلامت اهمیت ویژهایی دارد.
برای بدست آوردن تناسب اندام درفصلهای سرد سال، افزون بر داشتن فعالیت جسمانی روزانه و منظم، تنظیم رژیم غذایی نیز اهمیت فراوان دارد.
رژیم غذایی افراد در فصلهای گرم و سرد سال متفاوت است بخشی ازآن به علت میوه و سبزیهای مختلف در شش ماهه اول و دوم سال است.
بفرمایید صبحانه
به گفته متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از جمله مفیدترین مواد غذایی در وعده صبحانه درماههای سرد سال، انواع میوه و سبزیهای تازه، حبوبات، مواد لبنی کم چرب از جمله پنیر، کره، شیر و نیز مصرف تخم مرغ، نان جو، کره بادام زمینی (درصورت نداشتن حساسیت)، آب میوه تازه (به ویژه مرکبات و میوههای حاوی ویتامین C)، عسل ارگانیک و نیز مواد پروتئینی گیاهی از جمله قارچ است.
دکترمحمدحسن انتظاری افزود:به علت سرمای هوا و وجود عاملهای بیماری زا از جمله ویروس آنفلوآنزا، سیستم ایمنی بدن ضعیف ومصرف مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی سبب تقویت آن میشود.
وی اضافه کرد:اشتها نیز درفصلهای سرد سال زیاد و منجر به چاقی موضعی میشود به همین علت مصرف برخی خوراکیها از جمله قارچ دروعده صبحانه میتواند مانع از تحریک اشتها و پرخوری شود.
بهترین زمان برای مصرف قارچ دروعده صبحانه است، این ماده غذایی مفید دارای آنتی اکسیدان، ویتامین D، خواص ضد سرطانی، آنتی ویروس، ضد التهابی، ضد میکروبی و درمان کننده دیابت است.
قارچ مانند گوشت حاوی پروتئین است و میتواند یک جایگزین مناسب برای افرادی باشد که نباید گوشت مصرف کنند؛ قارچ را میتوان به شکلهای خام، پخته، کبابی و تنوری مصرف کرد و از مزایای درمانی آن بهرهمند شد.
نتایج پژوهش در زمینه خاصیتهای درمانی قارچ برسلامت و تنظیم وزن در مجله اشتها (Appetite) به چاپ رسیده است.