به گزارش
خبرگزاری صداو سیما، مرکز اصفهان؛ پیروی از یک الگوی صحیح تغذیهای بر بهبود عملکرد تمام قسمتهای بدن تأثیر بسزایی دارد.
با نزدیک شدن به فصل امتحانات، عملکرد سیستم مغزی و تقویت حافظه از یک سو و کاهش اضطراب از سوی دیگر اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
گنجاندن کربو هیدراتهای پیچیده نظیر نان و غلات بویژه انواع سبوس دار آنها در وعده صبحانه موجب آزادسازی تدریجی قند خون و ثبات نسبی آن در طول روز میشود و کارایی سامانه حافظهای را ارتقاء میدهد.
همچنین وجود پروتئین در این وعده مانند شیر و پنیر میتواند فراگیری فرد را در فصل امتحانات افزایش دهد. مصرف مغزها (مانند مغز گردو) و آب میوه نیز در وعده صبحانه میتواند مؤثر باشد.
اساسا فرد باید در همه زمانها تغذیه مناسب داشته باشد تا در زمانهای خاص نیازی نباشد که عادات غذای خود را تغییر دهد.
رعایت هرم غذایی استاندارد و استفاده از همه گروههای غذایی متنوع و متناسب به شکل متعادل، میتواند تمام نیازهای بدن را تأمین کند. یعنی با استفاده از گروه نان، غلات، گوشت و جانشینهای آن، لبنیات، میوه و سبزی به میزان کافی، نیازهای جسمی افراد برآورده میشود.
برای داشتن تمرکز بالا نیازی به خوردن بیشتر نیستمبحث دیگری که باید به آن پرداخت باور غلطی است که در ذهن بیشتر خانواده هاوجود دارد و آن اینکه برای داشتن تمرکز بالا به خوردن بیشتر نیاز است. این، یک باور غلط و رایج است، زیرا برای فراگیری در فصل امتحانات نیازی به دریافت کالری بیشتر نیست. حتی برعکس، دریافت غذاهای سنگین و پر چرب میتواند اختلالات گوارشی و سوء هاضمه را در فرد ایجاد کند که بروز این مشکل، تمرکز فرد را نه تنها بیشتر که کمتر میکند.
مصرف مکمل غذایی ممنوعیک روش بسیار رایج و در عین حال اشتباهی که در بین افراد وجود دارد استفاده از مکمل هاست.
اغلب این مکملها نه تنها سودی برای افراد در پی ندارد که در برخی موارد مواد نگه دارنده بکار رفته در این مواد میتواند اثر سوء مستقیم و غیرمستقیم در فرآیند یادگیری و تمرکز افراد داشته باشد.