کاربران فضای مجازی در استان یزد با راه اندازی پویشهای مختلف و مطرح کردن هشتک "یزد_آب_ ندارد" توجه مسئولان را به حیاتیترین مسئله یزد خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی کاربران استان یزد این روزها مملو از پیامهایی با موضوع کم آبی با هشتگهای "یزد_آب_ندارد"، "یزد_تشنه"، "بی_آبی"، "عطش_کویر"، "کویر_تشنه"، "خشکسالی" و ... شده است.
یزدیها با واکنش به مشکلات آب استان یزد در دهههای متوالی، به کم آبی و تشنگی کویر یزد پرداختند و از مسئولان کشوری رفع مشکلات کم آبی را خواستار شدند.
کاهش شدید آبدهی منابع آبی و خشکسالیهایی که بسیاری از ذخائر آبی یزد را از بین برده و قناتها، چشمهها و چاههای زیادی را از مدار بهرهبرداری خارج کرده است نگرانی مردم یزد را دو چندان کرده است به طوریکه استان یزد با ۱۱۱ میلی متربارندگی در سال گذشته بعنوان یکی از کم بارشترین استانهای کشور، گزارش شده است.
متوسط بارندگی در فصل زراعی سالجاری در کشور، ۱۰۴ میلیمتر است که بارندگیهای امسال یزد، حدود ۴۰ درصد کمتر از این میزان بوده و حتی نسبت به متوسط بارندگی بلندمدت کشور، ۴۲ درصد کاهش داشته است.
آنگونه که جوادیان زاده مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد میگوید: از ۴۰۴ منبع آبی تامین کننده آب روستاهای استان یزد هم بیش از ۱۰۰ منبع خشک و یکصد منبع دیگر هم در آستانه خشک شدن است مسئلهای که باعث شده تا بیش از ۶۰۰ روستا خالی از سکنه شوند و آب بیش از ۳۶۰ روستا هم بوسیله تانکر تامین شود.
طبق گفته بشارتی سرپرست مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد کمی بارش و خشکسالیهای اخیر یک سوم قنوات استان یزد را خشک کرده و دو سوم دیگر این قناتها هم با کاهش آبدهی ۴۰ تا ۸۰ درصدی روبرو شده است.
هرآنچه گفته شد، از کمبود جدی منابع آبی در یزد حکایت دارد بطوریکه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد میگوید: یزد، در هر ثانیه با کمبود ۸۰ لیتر آب مواجه است.
اصغر ریاضتی با بیان اینکه نیاز آبی استان یزد، سه هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه است، میافزاید: آب تامین شده از خط انتقالی اصفهان به صورت کامل تامین کننده نیاز آب شرب استان نیست. همین آب هم با آب بی کیفیت منابع زیرزمینی ادغام و به منازل تزریق می شود.
به گفته وی در صورت نبود خط اول انتقال آب به یزد، امکان تامین آب شرب مردم استان یزد وجود ندارد.