فعالیت ۱۳۰ هزار وکیل و کارشناس رسمی
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: ۱۳۰ هزار وکیل و کارشناس رسمی و فعال در قوه قضائیه داریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی بهادری جهرمی در نخستین همایش ملی داوری مرکز افزود: با جذبهای چند سال اخیر حدود ۹۰ هزار وکیل و ۴۰ هزار نیز کارشناس رسمی داریم که اگر این تعداد وکیل و کارشناس، حجم ورودی پروندههای قوه قضاییه را بر عهده بگیرند شاهد بهبود شرایط در قوه قضاییه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه حل مشکل کثرت پروندهها بیش از اینکه بار مالی داشته باشد نیاز به مدیریت دارد، گفت: در مرکز وکلای قوه قضاییه این اقدام (کار آموزی وکالت) به عنوان یک اقدام راهبردی مد نظر قرار گرفته و هدف از تشکیل مرکز وکلا نیز تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی است.
دیوان داوری از قویترین سازمانهای داوری کشور است
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: دیوان داوری یکی از قویترین سازمانهای داوری کشور است.
آقای علی بهادری جهرمی در مراسم اختتامیه همایش ملی داوری مرکز افزود: در راستای عمل به تکلیف قانونی و همچنین تکلیف حرفهای یک حرکت عظیمی انجام دادیم که بیش از ۳۰ هزار وکیل و ۱۵ هزار کارشناس طی چند سال اخیر جذب کردیم که در واقع ۴۵ هزار وکیل و کارشناس میتواند گامی در جهت ورودی پروندهها به محاکم قضایی بردارند.
وی گفت: پاسخ منطقی و راهبردی حل این مشکل تشکیل دیوان داوری بود که محقق شده است و خیلی نیز به عملکرد آن امیدواریم به ویژه که تاکنون خیلی خوب شروع و عمل کرده ایم.
آقای بهادری افزود: البته در دورههای مختلف این دیوان داوری تشکیل شده است که در همین دوره ۵ هزار نفر وارد مسابقه دیوان داوری شده اند که بسیار خوب بود.
وی با بیان اینکه مردم باید لذت و شیرینی داوری را بچشند، اضافه کرد: دیوان داوری به عنوان یکی از قویترین سازمانهای داوری کشور ظهور و بروز پیدا خواهد کرد و فرهنگ داوری را در کشور توسعه میدهد.
دیوان داوری باید متحول شود
دبیر شورای عالی داوری مرکز نیز گفت : سیستم قضایی نیاز به توسعه و تحول دارد که دیوان داوری از جمله این تحول هاست .
خانم مائده چینی ساز در همایش ملی دیوان داوری افزود : نیاز به تحول داریم چرا که سیستم قدیمی و سمتی کارساز نیست و نمی تواند همه خواسته ها و نیازهای ما را برآورد کند و در واقع دستگاه قضایی نیز از آن مستثنی نیست و باید به سمت توسعه و تحول حرکت کند، بنابراین روی آوردن به روش های جدید و تحول ضروری است.
وی افزود: در واقع روی آوردن به سیستم های جدید سرعت و چابکی نیز به قوه قضاییه می دهد و یکی از روش های سیستم جدید نیز حل اختلاف از طریق داوری است که در واقع یک نوع سیستم حل اختلاف از طریق داوری و بسیار کارساز است.
خانم چینی ساز گفت: مهمترین حسنی که سیستم حل اختلاف دارد این است که حاکمیت تا آنجا که می تواند خودش را درگیر اختلاف نمی کند و از طریق حل اختلاف کارها پیش می رود و دستگاه قضایی در این خصوص فقط نظاره گر است.
وی افزود: اکنون بسیاری از اختلافات و دعاوی هایی که در کشور وجود دارد ماهیت قضایی ندارند و وقتی این پرونده ها وارد سیستم قضایی می شو تغییر ماهیت می دهد و اگر این دعاوی قابلیت آن را داشت که از طریق صلح و سازش و داوری حل شود با ورود به سیستم قضایی از طریق صلح و سازش و گذشت صورت نمی گیرد و در واقع حرمت ها شکسته می شود و صلح نمی شود.