به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز اراک، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی در اراک از روند کاهشی مبتلایان و فوتی های کرونایی در استان مرکزی در هفته سوم آبان ماه خبر داد و گفت: مرگ و میر ناشی از کرونا در این استان با کاهش ۴۰ درصدی همراه شده و از ۳۰ مورد در هفته اول آبانماه جاری به ۱۸ مورد در هفته دوم رسیده است.
علیمحمدی افزود: بیشترین موارد ابتلای هفته گذشته استان مرکزی بر اثر این ویروس در گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ و بیشترین موارد فوت در گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال بوده است.
دکتر « علی علیمحمدی» افزود: ۱۳۲ هزار و ۸۱۷ نفر از جمعیت واجد شرایط واکسن کرونا در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال استان مرکزی است که تاکنون ۴۸ و ۶ دهم درصد از آنان ۲ نوبت واکسن خود را دریافت کردهاند.
وی گفت: برای ۹۷ و نیم درصد از جمعیت بالای ۶۰ سال استان مرکزی واکسن کرونا تزریق شده که از این میزان، ۹۴ و سه دهم درصد واجدان شرایط هر ۲ دُز واکسن را دریافت کردهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: در مجموع جمعیت واجد شرایط دریافت واکسن استان مرکزی در سنین ۱۲ سال به بالا، یک میلیون و ۱۸۲ هزار و ۱۳۶ هزار نفر است که تاکنون ۸۶ و هشت دهم درصد این واکسن را دریافت کرده و از این میزان ۶۶ درصد هر ۲دُز واکسن را تزریق کردهاند.
دکتر « علی علیمحمدی» ادامه داد: موارد مثبت ویروس کرونا استان مرکزی در یک هفته گذشته یک هزار و ۳۲۶ نفر گزارش شده که نسبت به هفته اول آبانماه، شمار مبتلایان ۲۹ درصد کاهش دارد.
علیمحمدی گفت: موارد ارایه خدمات سرپایی کرونا نیز از یک هزار و ۶۷۶ بیمار کووید ۱۹ به یک هزار و ۱۷۷ نفر رسیده که با کاهش ۳۰ درصدی همراه است.
وی افزود: موارد بستری ناشی از ویروس کرونا در استان مرکزی از ۱۸۲ نفر در هفته اول آبانماه جاری به ۱۴۹ نفر در هفته دوم رسیده که این مهم نیز با کاهش ۱۸ درصدی روبهرو شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: گزارشها در روزهای اخیر از دنیا و کشورهای مجاوربیانگر روند افزایشی کرونا است و باید هوشیاری لازم برای پیشگیری از شعلهور شدن مجدد بیماری اعمال شود.
دکتر سید « محمد جمالیان» افزود: با توجه به شرایط شکننده استان نیاز است که هر تصمیم در خصوص بازگشایی مدارس منوط به نظر دانشگاه علوم پزشکی باشد و از بازگشاییهای شتابزده اماکن آموزشی پرهیز شود.
وی ادامه داد: نیاز است در فرمانداری شهرستانهای تابعه این استان مراکز رصد کرونا تشکیل شود تا مشکلات پیش رو در راستای مقابله با مخاطرات مجدد احتمالی کووید ۱۹ جمعآوری و راهکارهای مشخص تدوین شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با توجه به اینکه آنفلوآنزا و کرونا ممکن است در فصل سرد سال روند افزایشی داشته باشند، نیاز است نظام پزشکی با برنامهریزی جدی در خصوص ارایه نوبتدهی تجمعات انسانی در مراکز معالجه را به حداقل برساند.
وی افزود: انتظار است در شرایط شکننده کنونی شهرداری و بهزیستی نگاه ویژه به مراکز کاهش آسیب و نگهداری جمعیت هدف خود داشته باشند و قبل از ورود مراجعان به مراکز خدماتی خود تست پی سی آر از آنان گرفته شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: ادارات و نهادهای اجرایی مختلف باید لوازم حفاظتی مقابله ننده در مقابل ویروس کرونا را برای کارکنان و مراجعه کنندگان تامین کنند.
دکتر جمالیان گفت: افزایش ویروس آنفلوآنزا در هفتههای اخیر نگرانیها را دوچندان کرده اما، تاکنون موارد شناسایی شده در استان مرکزی بهصورت سرپایی بوده ولی ممکن است با سردتر شدن هوا شیوع این بیماری و مرگ و میر ناشی از آن نیز شدت بگیرد.
نماینده سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی نیز در سخنانی افزود: تشکلهای غیردولتی در حوزه مقابله با کرونا راهبرد آگاهی بخشی، مطالبهگری و نظارت مستمر را دنبال کردهاند.
سیاوش آقاخانی افزود: ستاد مدیریت کرونا در استان مرکزی، تاکنون تصمیمات خوبی داشته است و امید داریم که این تصمیمات اثربخش استمرار داشته باشد.
آقاخانی توضیح داد: در هفته آتی اینورژن هوا در اراک اتفاق میافتد و انتظار میرود با توجه تاثیرگذاری آلودگی هوا بر کرونا، این شرایط بررسی و کارگروه کاهش آلودگی هوا نیز تشکیل جلسه دهد.
در پایان هم استاندار مرکزی گفت: عملکرد رفتاری کرونا در این استان به ویژه در حوزه رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی دستگاههای اجرایی، اماکن تجاری، مطب پزشکان و شهروندان با جدیت رصد میشود.
«فرزاد مخلص الائمه» افزود: شماری از مشمولان واکسیناسیون این استان تاکنون تزریق واکسن نداشتهاند و میطلبد رسانهها بیش از پیش در راستای اقناع این قشر تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه با موضوعِ تمایل نداشتنِ برخی افراد به تزریق واکسن روبرو هستیم، گفت: رسانهها از قدرت بالایی برخوردار هستند و نیاز است مناظرههایی علمی در راستای اقناع افکار عمومی با حضور کارشناسان و صاحب نظران در استان مرکزی برگزار شود.
استاندار مرکزی ادامه داد: فرمانداران شهرستانهای این استان که جمعیت آنها مشارکت کمتری در تزریق واکسن کرونا داشتهاند باید علل این امر را شناسایی کرده و در راستای افزایش مشارکت واجدان شرایط در امر ایمن سازی کرونا تلاش ویژه بهکار گیرند.
مخلص الائمه گفت: به عنوان مثال برای واکسن پاستوکووک میتوان با تشریح تکنولوژی آن؛ اشتیاق مردم به تزریق را جلب کرد و دانشگاه علوم پزشکی نیز باید آمادگی داشته باشد که مقدار مناسبی از واکسن تامین کند و اکنون مقدار مناسبی وجود دارد و باید در شهرستان ها نیز به میزان کافی توزیع شود.
وی افزود: نیاز است در نشست بعدی ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی، گزارش کاملی از رعایت موازین بهداشتی در تمامی حوزهها و وضعیت ایمنسازی کرونا گزارش شود.