در فصل پاییز به خاطر طبع سرد و خشک با بیماریهای متعددی مانند بیماریهای اعصاب و روان، افسردگیها مخصوصا در افرادی با طبع سرد و خشک مواجه هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در فصل پاییز به خاطر طبع سرد و خشک با بیماریهای متعددی مانند بیماریهای اعصاب و روان، افسردگیها و وسواسها مخصوصا در افرادی با طبع سرد و خشک مواجه هستیم.
امینی با اشاره به تدابیر طب سنتی جهت جلوگیری از بیماریهای غیرواگیر در فصل پاییز و زمستان خاطرنشان ساخت: مزاج فصل بهار معتدل و تا حدودی گرم وتر است، فصل زمستان به دلیل بارش برف و باران و سرمای هوا، فصلی مرطوب با تابش خورشید کمتر و مزاج سرد وتر است.
وی ادامه داد: در تابستان بر اثر گرما، رطوبت تبخیر میشود و مزاج فصل تابستان گرم و خشک است.
متخصص طب سنتی تصریح کرد: فصل پاییز، خشکی تابستان را دارد، اما هوا سرد شده، بنابراین مزاج پاییز سرد و خشک است.
عضو هیات علمی دانشگاه یادآور شد: تدابیر فصل پاییز و زمستان متفاوت است، اگر چه در استان خوزستان فصل پاییز گذرا و کوتاه مدت است.
وی گفت: در فصل پاییز غذاهایی که طبع گرم وتر دارند، خیلی مناسب هستند، غذاهایی مانند گوشت گوسفند، نان گندم کامل و زرده تخم مرغ، شیرینیهای طبیعی، خشکبار مانند مغزیها مخصوصا مغز بادام که طبع گرم وتر دارد.
امینی در خصوص تغذیه فصل پاییز و زمستان توصیه کرد: مغز بادام یکی از تقویت کنندههای مغز است و در فصل پاییز بخاطر طبع سرد و خشک و بیماریهایی مانند اعصاب و روان، افسردگیها و وسواسها، مصرف مغز بادام توصیه میشود.
وی افزود: از دیدگاه طب سنتی گردش خون در فصل پاییز و زمستان به سمت درون بدن گرایش داشته و در بخشهای داخلی بیشتر است، نتیجاً خوردن غذاهای مقوی، گرم و دمنوشهایی با طبع گرم و پرهیز از میوههایی با طبع سرد وتر توصیه میگردد.
امینی بیان داشت: بهتر است مصرف میوههای مرطوب مانند خربزه و هندوانه کاهش یابد و مصرف میوههایی مانند به، سیب، گلابی و انار بیشتر شود.
متخصص طب سنتی ادامه داد: مصرف غذاهایی مانند بادمجان و عدس بخاطر طبع خشک توصیه نمیشوند و به استفاده از سبزیهایی با مزاج گرم و خشک مانند سیر، پیاز و کرفس توصیه شده است.
وی یادآور شد: اعضای آسیبپذیر در فصل پاییز مغز و سر بوده، لذا به گرم نگه داشتن سر به وسیله کلاه گرم، عدم حضور در معرض هوای سرد یا باد کولر و آغشته نمودن سر به روغنهای گرم وتر مانند روغن بادام شیرین توصیه شده است.
امینی در بخشی از صحبتهای خود به خواب مناسب در طی شبانه روز اشاره کرد و گفت: اصولا طب سنتی بیداری را معادل با خشکی و خواب را باعث رطوبت میداند، لذا خواب یکی از مهترین عاملها در رطوبت بخشی به بدن است.
وی ادامه داد: در فصل پاییز خواب خوب و به اندازه کافی بسیار مطلوب بوده و توصیه میگردد؛ خواب استاندارد خوابی است که حتما قبل از نیمه شب باشد.
متخصص طب سنتی افزود: از دیدگاه طب سنتی هر یک ساعت خواب قبل از نیمه شب معادل ۲ ساعت خواب بعد از نیمه شب است؛ خواب خوب، فاکتور بسیار مهمی در آرامش اعصاب، تقویت مغز و کل بدن میباشد.
امینی تصریح کرد: در فصل پاییز ورزش متعادل داشته باشید یعنی ورزشی که بدن را خیلی خشک نکند؛ لذا ورزش شدید و طولانی مدت توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید:انار میوه جادویی پاییز مفید برای سلامتی
عضو هیات علمی دانشگاه در پایان گفت: بیماریهای سرد وتر مانند بیماریهای مفصلی و گوارش در فصلهای سرد وتر شیوع بیشتری پیدا میکنند، لذا افرادی که سن بالای ۶۰ سال دارند بهتر است تدابیر فصل زمستان را بیشتر رعایت کنند.