«برنامه کسب و کارهای پایدار خانواده محور» از جمله طرحهای معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است که در هفتههای آینده رونمایی خواهد شد.
وی افزود: بهتر است تمام دستگاههایی که در زمینه کارآفرینی خانوار محور فعالیت دارند برای جلوگیری از موازی کاری با یکدیگر همافزایی و فعالیتهای مکمل داشته باشند.
خزعلی با اشاره به اینکه کارآفرینی برای زنان و به ویژه بانوانی که در مناطق محروم هستند باید در اولویتهای اشتغال ما باشد، اذعان کرد: اشتغال از مسائل مهم دولت سیزدهم است و از این جهت شورای عالی اشتغال به دستور رئیسجمهور ماهانه برنامهها و چگونگی اجرایی شدن آن را رصد میکند؛ تا اشکال ها، مشخص و موانع برطرف شود و هرچه سریعتر اشتغال در سطحی که وعده داده شده است، ایجاد گردد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ویژگیهای زنان برای کارآفرینی و اشتغالزایی را از مزیتهای قابل توجه آنان دانست و ادامه داد: انگیزه، علاقه و عشق به کار و نیز علاقه کمک به دیگران و همچنین قدرت ایجاد ارتباط، عملگرایی و نیز ابتکار و نوآوری از جمله این ویژگیها است که اینها جزء سرمایههای کشور هستند.
وی همچنین به صداقت و شفافیت مالی که در مجموعههای تحت مدیریت بانوان وجود دارد، به عنوان ویژگی این این قشر از جامعه اشاره کرد.
معاون رئیسجمهور مبحث «نوآوری» را یکی از موارد مطرح شده در برنامه کسب و کارهای پایدار خانوار محور نامبرد و گفت: بحث نوآوری از مباحث مهم است، با این رویکرد که کار ایجاد شده خلاقیت و تفاوتی با کارهای قبلی داشته باشد و بتواند رشد نماید و پایدار بماند و نیز بازار کار خود را پیدا کند؛ یعنی رشد عمودی را بهجای رشد افقی و در سطح داشته باشیم.
خزعلی ترس از کار را یکی از موانع اشتغال عنوان کرد و افزود: خطرپذیر و ریسکپذیر نبودن از دلایلی است که خانمها به شغل دولتی تمایل بیشتری دارند؛ اما این مسئله در خانمهای کارآفرین متفاوت است.
وی مانع دیگر در بحث اشتغال بانوان را تعدد نقش و جمع بین خانه و اشتغال یاد کرد و گفت: تعدد نقش به ویژه برای خانمهای متاهل میتواند موانع زیادی در اشتغال ایشان ایجاد کند و قانون کار باید اینها را ببیند و لحاظ کند و ما هم با توجه به اینکه خانواده را به عنوان یک اصل در نظر گرفتهایم و آن را یکی از محورهای مهم در تمدن ایرانی-اسلامی و سبک زندگی اسلامی میدانیم، باید به این مسئله توجه داشته باشیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به این مطلب که «فرهنگ کار» یکی از مسائل مهم قابل توجه است، گفت: ممکن است مهارتآموزی شغلی را بدانیم، اما اگر فرهنگ کار وجود نداشته باشد بهره وری لازم و عملکرد مناسب را از آن شغل نمیتوانیم داشته باشیم و آموزش در هرکاری مهم است، اما قبل از آن نیاز به روحیه و مسئولیتپذیری است تا تعلیم و مهارت تاثیرگذار باشد.
خانم دکتر خزعلی در ادامه مبحث «فرهنگ کار» به سه بخش (فرهنگ عمومی، فرهنگ سازمانی و فرهنگ فردی) اشاره کرد و افزود: تمام این موارد باید اصلاح شود تا تقویت وجدان کاری، احساس مفید بودن، پذیرش شرایط مختلف و هماهنگ شدن با آن صورت بگیرد، به طوری که موانع را مانع نداند و چالشها وسیلهای برای رشد در کار باشد.
وی فرهنگ کار را مجموعه پیچیده خواند و افزود: پیچیدگی در فرهنگکار از آن جهت است که بخشی از آن به سرمایه و محیط اجتماعی و بخشی به ساختار سیاسی و مدیریتی و نیز بخش دیگر به عوامل طبیعی و اقلیمی برمیگردد، ولی پایه و زیربنای هرکاری میباشد و امیدواریم با برنامههایی که در دولت سیزدهم تدوین میشود، بتوانیم فرهنگ کار را اشاعه بدهیم و کار پایدار ایجاد کنیم و با برقراری و نیز هماهنگی و توازن بین کار بیرون و کار منزل، زنان پرچمدار این حرکت باشند تا شاهد تحول خوبی در جامعه باشیم.