ذرت در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریها بخصوص سرطان، تاری دید موثر است.
دانههای خوراکی ذرت دارای کلسیم فراوان، پتاسیم، املاح معدنی و آهن با طبع سرد و خشک است که در رژیم غذایی باید به آن توجه شود.
فیبر موجود در دانههای ذرت از یبوست و بواسیر جلوگیری میکند فنولیک این دانهها به همراه اسید فولیک موجود در آن در درمان سرطانهای کبد و سینه مؤثر است. این گیاه همچنین از سرطان روده و بیماری هموروئید و دیگر بیماریهای گوارشی نیز پیشگیری میکند.
دانههای ذرت حاوی شکر و کربوهیدرات است که با ایجاد کالری بالا به افزایش وزن کمک میکند.
مصرف ذرت برای افرادی که به دنبال افزایش وزن هستند مفید است، اما برای افراد با وزن بالا توصیه نمیشود.
دانههای ذرت سرشار از ویتامین B است و به افزایش و بهبود رشد افراد کمک میکند. همچنین فولیک اسید موجود در دانههای ذرت برای زنان باردار مفید است.
روغن ذرت دارای امگا ۳ و امگا ۶ است؛ این روغن بر سطح کلسترول، قابلیت ضدآتروژنیک داشته و به کاهش بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.
ویتامین A موجود در ذرت برای تقویت بینایی مفید و مؤثر است. همچنین اکسید شدن پروتئینها در چشم موجب تاری دید افراد میشود، اما مصرف ذرت باعث میشود که لوتئین موجود در آن به پیشگیری از این آسیبها کمک کرده و لکههای زرد چشم را کاهش میدهد.
وازلین موجود در ذرت برای درمان خارشها و بیماریهای پوستی مؤثر است.