چهارمین جشنواره ملی شمس و مولانا با حضور دوستداران و گروههای موسیقی سنتی از استانهای مختلف با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خوی برگزار شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،در مرحله پایانی این جشنواره که با هدف پاسداشت مفاخر ملی برگزار میشود ۱۴ اثر از ۹ استان تهران ،فارس، اصفهان،لرستان ، خراسان رضوی، همدان، سیستان و بلوچستان، و آذربایجان های غربی و شرقی در خوی دار القرار شمس رقابت می کنند.
در بخشی از پیام اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آبه این جشنواره مده است : از آن جاییکه خوی بعنوان سرزمینی که شمس تبریزی در آن آرمیده نقشی به سزا در صدور فرهنگ صلح و آشتی و دوستی داشته است لذا سزاوار است که این شهر به عنوان شناسنامه عرفان اسلامی به جهان و جهانیان معرفی شود و آرامگاه شمس تبریزی در خوی هم در شمار مراکز مهم فرهنگی ایران شناخته شود و بدیهی است که توجه به آن موجب رشد تعالی فرهنگی و گسترش صنعت گردشگری خواهد بود .
پیام امروز شمس و مولانا به بشریت رسیدن به وحدت ، پرهیز از جنگ و تیرگی و تمامیت خواهی است؛ همانگونه که اسلام پیام آور مهر ،رحمت ، روشنی و برادری است.
در شب نخست برگزاری این جشنواره که با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در سالن مجتمع فرهنگی و هنری برگزارشد هنرمندان وسه استان اصفهان، سیستان و بلوچستان و لرستان آثار خود را ارایه کردند.
عباسی فرماندار خوی در مراسم افتتاحیه این جشنواره ملی گفت: برای برگزاری این جشنواره ۲۳۶ اثر موسیقی سنتی و آواز اصیل ایرانی از 29استان کشور به دبیرخانه جشنواره در تولیت شمس تبریزی رسیده بود که از میان این آثار ۵۶ اثر مطابق با اهداف جشنواره و با انتخاب داوران به مرحله داوری جشنواره راه یافته بودند.
وی افزود از این آثار ۱۴ اثر برتر شناخته شده و در این جشنواره در مدت سه روز به علاقهمندان ارائه می شوند.
در این مراسم حجتالاسلام خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت پاسداشت مفاخر ملی تصریح کرد: اندیشه شمس ومولانا رمز تفاهم و پیوند ملت های به یکدیگر است و شایسته است که این ظرفیت شگفت فرهنگی و معرفتی بیش از پیش باز شناسانده شود.
جعفرپور دبیر اجرایی این جشنواره هم ویژگی مهم این دوره از جشنواره را استقلال خوب گروههای موسیقی محلی و سنتی