پخش زنده
امروز: -
آیین رونمایی از اعلان های پنجمین جشنواره ملی و هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا با حضور جمعی از فرهیختگان و فرهنگ دوستان در خوی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، این مراسم در محوطه ساختمان قدیمی شهرداری خوی برگزار شد و با رونمایی از اعلان های این جشنواره ملی و همایش بین المللی فراخوان هشتمین همایش بین المللی و پنجمین جشنواره ملی شمس و مولانا نیز منتشر شد.
فراخوان این دو رویداد ملی و بین المللی منتشر و در وب گاه های همایش و جشنواره به نشانی درج شده در پایان خبر قابل رویت است. همایش بین المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا همه ساله در شهرستان خوی از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر با همکاری استانداری آذربایجان غربی و فرمانداری خوی و کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دانشگاه های تبریز، ارومیه، اصفهان، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی به مناسبت 7 و 8 مهرماه روزهای بزرگداشت شمس و مولانا در شهرستان خوی که آرامگاه شمس الدین محمد بن علی بن ملک داد تبریزی عارف بزرگ قرن هفتم هجری در آن قرار دارد برگزار می شود.
کاظمی فرماندار شهرستان خوی در آئین رونمایی از اعلان های همایش بین المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا که در محوطه شورای اسلامی شهر خوی برگزار شد؛ شمس و مولانا را اسطوره های عرفانی و ادبی جهان دانست و گفت: اگر مولوی و شمس آموزه های دینی و عرفانی خود را در قالب شعر و تقریرات نمی گفتند جهانی نمی شدند.، مولانا و شمس خداشناس و دانشوران هنرمندی هستند که امروز بشریت به آموزه های آن ها نیاز دارد.
وی آرامگاه شمس تبریزی در خوی را ظرفیت غنی فرهنگی عنوان کرد و گفت: برای معرفی فرهنگ عمیق و پر محتوای ایران اسلامی از رهگذر شمس و مولانا باید بیشتر تلاش کنیم و همه توانمان را برای ارتقای فرهنگ و هنر به کار بندیم.
سجاد چهره آراء رئیس شورای اسلامی شهر خوی نیز در این آئین با اشاره به ابتکار یونسکو در ثبت هشتصدمین سالگرد دیدار شمس و مولانا در سال های 2022 و 2023 میلادی مصادف با 1401 و 1402 شمسی به نام شمس و مولانا و تثبیت جایگاه خوی به عنوان دارالقرار شمس تبریزی و تبریز به عنوان زادگاه شمس تبریزی گفت: در سال جاری و سال آینده محور برنامه های بزرگداشت شمس و مولانا در سراسر دنیا و به تبع آن شهرستان خوی سالگرد دیدار شمس و مولانا با عنوان «دیدار دو دریا» خواهد بود که در این راستا تمامی برنامه های تدوین شده در خوی با هماهنگی کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران ـ خواهد بود. وی طرح «خط عرفان» با هدف پیوند فرهنگی میان هنرمندان، پژوهشگران و شمس پژوهان شهرهای بلخ، نیشابور، تبریز، خوی و قونیه را با همراهی شهرهای شیراز و اصفهان را از مهم ترین برنامه های همایش و جشنواره سال جاری دانست و گفت: در برنامه های همایش بین المللی که 7 و 8 مهر و جشنواره ملی موسیقی که 7تا 9 آبان در شهرستان خوی برگزار می شود هنرمندان، پژوهشگران و اساتید شهرهای یاد شده نقش فعالی خواهند داشت.