ترفندهای خاصی وجود دارد که با توجه به آنها میتوانید عمر باتری گوشی موبایل خود را افزایش دهید. اما این روشها کدامند؟ در این مطلب میخواهیم به معرفی شش روش افزایش عمر باتری گوشی موبایل بپردازیم.
دلایل مختلفی برای زود تمام شدن شارژ باتری گوشیهای اندروید وجود دارد. بدنه نازکتر گوشی، صفحه نمایش با نور بیشتر، پردازندههای سریعتر، برنامههایی که در پسزمینه اجرا میشوند و سرعت اینترنت بیشتر، همگی سهمی از باتری موبایل دارند اما با شناختن راههای افزایش عمر باتری گوشی اندروید، از ظرفیت آن بهتر استفاده خواهید کرد.
از آنجایی که تنظیمات اندروید در برندهای مختلف، متفاوت است، برای اینکه بتوانید روشهایی را که در ادامه میگوییم انجام دهید، میتوانید اسم گزینهها را در بخش تنظیماتِ (settings) گوشی اندرویدی خود جستوجو کنید.
۱. حالت ذخیره باتری (Power Saving Mode) را فعال کنید
فرض کنید در محلی گیر افتادهاید که به برق دسترسی ندارید و نیاز دارید که باتری گوشی شما، نسبت به مواقع عادی، زمان بیشتری دوام بیاورد. وقتی حالت ذخیره باتری یا همان Power Saving Mode را فعال کنید، تلفن شما به صورت خودکار برنامهها و فعالیتهای اضافی را که از باتری استفاده میکنند، متوقف میکند.
مثلا در موبایل سامسونگ گلکسی S۱۰ دو گزینه برای صرفهجویی در مصرف باتری وجود دارد. اولین گزینه، روشنایی صفحه نمایش، سرعت سیپییو و استفاده از اینترنت را کمتر میکند. گزینهی دوم، فقط به برنامهها و سرویسهای ضروری، اجازه اجرا میدهد.
۲. افزایش عمر باتری گوشی اندروید با خاموش کردن قابلیتهای ارتباطی
گزینههایی مثل بلوتوث (Bluetooth)، NFC و مکانیابی (Location)، ویژگیهای مفیدی هستند؛ ولی به طور مرتب فعالند و به روزرسانی میشوند که باعث میشود باتری گوشی شما زودتر خالی شود. برای افزایش طول عمر باتری، همه آنها را خاموش کنید و هر زمان که واقعا به آنها نیاز داشتید، هر کدام را فعال کنید.
شاید همیشه به برنامه دستیار صوتی موبایل احتیاج نداشته باشید. اگر از Google Assistant استفاده میکنید، به تنظیمات دستیار صوتی در گوگل (Assistant) بروید و آن را غیرفعال کنید. این امر باعث میشود دستیار صوتی گوگل، همیشه فعال نباشد و دیگر از باتری استفاده نکند.
۳. نور صفحه نمایش را کم کنید تا باتری گوشی زود تمام نشود
امروزه گوشیهای هوشمند، صفحه نمایشهای با کیفیت و چشمنوازی دارند؛ اما عجیب نیست که این ظاهر جذاب، قاتل باتری گوشی باشد. شما در طول روز معمولا به بیشترین نور صفحه نیاز ندارید. به تنظیمات صفحه نمایش بروید و نور صفحه را کم کنید. هم باتری و هم چشمان شما، قدردان این کار شما خواهند بود.
میتوانید به غیر فعال کردن «روشنایی خودکار» (auto brightness) هم فکر کنید. اگرچه این ویژگی، نور محیطی شما را تشخیص میدهد و براساس آن، نور را کم و زیاد میکند، ولی ممکن است میزان نور را بیشتر از حدی که نیاز دارید، تنظیم کند.
علاوه بر این، میتوانید مدت زمان روشن ماندن صفحه نمایش گوشی را نیز تغییر دهید. در تنظیمات صفحه نمایش، تعیین کنید که چند ثانیه بعد از لمس نکردن، صفحه خاموش شود. همچنین به تنظیمات هشدارها و اعلانها (notifications) بروید و دریافت نوتیفیکیشن از برنامههایی را کمتر به آنها نیاز دارید، غیرفعال کنید. با این کار، هربار که اعلانی از این برنامهها منتشر میشود، صفحه گوشی شما روشن نمیشود.
۴. در استفاده از ویجتها و تصاویر متحرک تجدید نظر کنید
برای افزایش طول عمر باتری، از تصاویر پسزمینه (Wallpaper) متحرک استفاده نکنید؛ زیرا برای حرکتهای تصویر، باتری زیادی مصرف میشود. اگر از تصاویری برای پسزمینه گوشی خود استفاده کنید که طیف رنگ محدودتری دارند، قدم دیگری برای جلوگیری از زود تمام شدن باتری موبایل خود برداشتهاید. چون که صفحه نمایش برای نشان دادن تصاویر با رنگهای متنوع، انرژی بیشتری مصرف میکند.
ظاهر فریبنده و کاربردی ویجتها (widgets) هرکسی را وسوسه میکند که از آنها استفاده کند، اما در حقیقت، هرکدام مثل یک برنامه فعال عمل میکنند که در صفحه اصلی گوشی در دسترس هستند. بنابراین برای اینکه فعال بمانند، از انرژی باتری استفاده میکنند. اگر باتری گوشی شما به سرعت خالی میشود، بهتر است از استفاده از ویجتها صرف نظر کنید.
۵. افزایش عمر باتری با بیصدا کردن گوشی
موبایلی که به طور مرتب نوتیفیکیشنهایی با صدا و لرزش (ویبره) دریافت میکند، هم آسایش را از ما سلب میکند و هم باعث خالی شدن باتری میشود. پس بهتر است گوشی خود را در حالت سکوت یا بدون صدا (silent) استفاده کنید.
وقتی گوشی میخواهد لرزش و ویبره هشدار را ایجاد کند، مجبور است یک موتور داخلی در گوشی را به کار بیندازد و این کار باعث مصرف بیشتر باتری میشود. به تنظیمات صدا و ویبره بروید و شدت لرزش را کم کنید. در همین تنظیمات میتوانید عکسالعمل لمسی را هم غیرفعال کنید که باعث میشود هنگام تایپ کردن یا لمس کردن صفحه، هیچ لرزشی در قسمت لمس شده ایجاد نشود.
۶. اپلیکیشنها را مدیریت کنید
برنامهنویسان و کسانی که اپلیکیشنها را تولید میکنند، تلاش زیادی میکنند که مطمئن شوند برنامههایشان به بهترین شکل ممکن کار میکنند. برای اینکه خیالتان راحت باشد که بهترین نسخه از اپلیکیشن را استفاده میکنید، بهتر است که همیشه آنها را بهروز و آپدیت نگه دارید.
با این توصیف، آپدیت کردن اپلیکیشنها باعث مصرف باتری و اینترنت میشود. پس شاید بهتر باشد آپدیت کردن اپلیکیشنها و سیستمعامل اندروید را محدود به زمانی کنید که از وایفای استفاده میکنید یا بهروزرسانی خودکار را موقتا غیرفعال کنید و وقتی که به منبع برق دسترسی داشتید، آن را فعال کنید.
به طریقی مشابه، میتوانید آپدیت خودکار در هریک از اپلیکیشنها را نیز خاموش کنید. مثلا ممکن است هر بار که به اینترنت متصل میشوید، اینستاگرام به صورت خودکار، پستها و استوریهای جدید را دریافت کند. با خبر شدن از استوریهای دوستان، لذتبخش است، اما هرکدام از آنها به معنای خالیتر شدن باتری گوشی است.
در تنظیمات موبایل خود میتوانید گزینه همگامسازی خودکار دادهها (sync data) را خاموش کنید و هر زمان که از اپلیکیشنها استفاده کردید، پیغامها و پستهای جدید را دریافت کنید. این کار هم، باعث صرفهجویی در مصرف باتری گوشی میشود.