رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: فلسفه شیوه حکمرانی اسلامی، انجام تکلیف الهی و رساندن مردم به حیات طیبه که ویژگی خاص نظام اسلامی است.
وی با اشاره به اهداف تاسیس مدرسه حکمرانی متعالی که مزین تایید رهبری است تصریح کرد: تحقیق برای بسط و گسترش گفتمان سازی در بحث حاکمیت متعالی و به کار گیری آن در نظام اجرایی کشور، از جمله اهداف اصلی این مدرسه است.
سردار احمدی مقدم یکی از مشکلات کشور را جدایی دانش از تولید خواند و ادامه داد: فاصله علم و عمل در سطح جامعه و نظام اجرایی به فراوانی دیده میشود و ما در این مدرسه باید تلاش کنیم هم نیازهای روز را پاسخ دهیم و هم تولید دانش را به عمل برسانیم.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، حکمرانی را مفهومی پیچیده، چند وجهی و نسبی دانست و افزود: البته بانک جهانی که مطرح کننده این مفهوم بود، نگاه پراگماتیستی و منفعت طلبانه داشت و ما شاهدیم که کشورهایی مثل افغانستان که وامها و مبالغ زیادی برای گشایش به آنها روانه شد در پایان دستاوردی نداشتند و بعد از خروج آمریکا شاهد نابودی این کشور هستیم.
وی تعالی در حکومت را امری بدیهی دانست و افزود: مکاتب غرب صرفا نگاه مادی به زندگی بشر دارند و جایی برای خدا در روند زندگی و اعتقادات رفتاری دیده نمیشود و نتیجه این نگاه باعث میشود تا صرفا سود و منفعت طلبی اساس تمام اقداماتشان باشد.
احمدی مقدم گفت: حاکمیت یک امر دو سویه است که یک سوی آن فرمان دادن و اقتدار همراه با عدالت و از سویی فرمان بری در سایه آن عدالت است.
وی افزود: کمال مطلوب هدف تمام حکومت هاست و حتی استبدادیترین حکومتها دایه آن را دارند، اما در مکاتب غرب با حذف نقش معاد و خدا و محدود کردن انسان به جهان ماده مردم را گرفتار تصمیمات لیبرالی کرده اند.
احمدی مقدم ادامه داد: امروز در غرب حکومت و قدرت یک هدف است، اما در نظام اسلامی این دو ابزاری برای تعالی بشر و رساندن جامعه به کمال مطلوب یاد شده است.
وی در پایان دو مبنای احکام الهی و نظام اخلاقی عدالت محور را ویژگی نظام اسلامی خواند و افزود: ما در جمهوری اسلامی توانسته ایم تا حد زیادی با اجرای این دو مبنا عدالت نسبی را برقرار و اهداف متعالی اسلامی را برپا کنیم.