نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی: مشکل و کمبود آب مسئله اصلی مسوولان و مردم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری،حجتالاسلام امیرقلی جعفری در شورای اداری چهارمحال و بختیاری که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برگزار شد، تاکید کرد: سفرهای این کمیسیون به استانهای کشور برای ارائه تصویر واقعی ظرفیتها و چالشهای زیرمجموعه بخش کشاورزی در نقاط مختلف انجام میشود.
وی افزود: در شرایط تحریمی کنونی، برخی سوءمدیریتها باعث بروز مشکلات و چالشهایی بهخصوص در حوزه منابع آب شده است.
وی با اشاره به وجود بحران آب یادآور شد: تمامی این بحران مختص خشکسالیها نیست و ضعف مدیریتها ارتباط دارد.
رییس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: در سیاستهای کشور باید تفکر و بازنگریهایی برای رفع چالشهای حوزه آب پیشبینی شود و امید است روزهای آینده در مصوباتی با وزیران مرتبط، بهمنظور رفع مشکلات چهارمحال و بختیاری اقدام شود.
جعفری تاکید کرد: امروز آب بهعنوان یکی از ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری به تهدیدی برای این استان تبدیل شده و تاکنون بهجز طرح انتقال آب آشامیدنی کوهرنگ به شهرکرد، هیچ طرحی برای بهرهبرداری از منابع آب پایدار این استان اجرایی نشده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، آب را بهعنوان چالش اصلی چهارمحال و بختیاری در حوزههای کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی اعلام و تصریح کرد: هماکنون ۲۷ حلقه چاه آب آشامیدنی شهر بروجن را تامین میکند که در صورت خروج یکی از این چاهها از مدار، بحران ایجاد میشود و ۱۲۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن دارد و آبخوان آن تخلیه شده است.
جعفری اظهار داشت: وزارت نیرو ۲۷ سال قبل دشتهای سفیددشت و فرادنبه شهرستان بروجن را ممنوعه اعلام کرد، اما هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده است.
وی شهرستان بروجن را کویر چهارمحال و بختیاری دانست و گفت: هماکنون ۹۰ درصد قناتها و چشمههای این شهرستان خشک و نابود شده است که برای احیای آن با هدف تامین منابع آب پایدار باید تلاش شود.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جلوگیری از کشت محصولات پُرآببر و هدایت به سمت و سوی توسعه گلخانهها تنها راه مدیریت بحران خشکسالی و گذر از این دوران است.
وی با اشاره به وجود حدود ۴۰ هکتار گلخانه در چهارمحال و بختیاری افزود: توسعه گلخانهها در این استان به رفع مشکل گاز نیاز دارد و در یک سال گذشته طراحیهای لازم برای راهاندازی پنج مجتمع گلخانهای در شهرستان بروجن انجام شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نظارت نکردن بر مساله اب را نگران کننده دانست و گفت: مجلس برای اجرای قانون امادگی کامل داد دستگاههایاجرای هم باید برای برطرف کردن این مساله کمر همت ببندند.
در سفر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی به چهارمحال و بختیاری دامداران، مرتعداران و کشاورزان دغدغههای خود درباره امنیت فروش، خشکسالی، گرانی نهادههای دامی بیان کردند.