سرانه پزشکی، دستور کار اصلی یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگاران گفت: در سند آمایش آموزش عالی حوزه سلامت، یک بخش مهم موضوع سرانه پزشکی است.
آقای منصور کبگانیان اضافه کرد: باتوجه به افزایش جمعیت و همچنین افزایش پیری در کشور و در مقابل کاهش تعداد پزشکان ایجاب می کند که شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع حساس باشد.
وی تصریح کرد: پیری جمعیت، بازنشستگی پزشکان به خصوص فارغ التحصیلان دهه60، مهاجرت برخی پزشکان و گردشگری سلامت، تهدیدهای این موضوع یعنی بحران کمبود پزشک در کشور است.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: میزان پزشکان موجود با آماری که وزارت بهداشت در نقشه راه درمان ارائه کرده، 100 هزار نفر است و این آمار اختلافی با سازمان نظام پزشکی هست که این آمار را 147 هزار نفر اعلام کرده است.
آقای منصور کبگانیان افزود: اگر بخواهیم این آمار یعنی 100 هزار پزشک را با کشورهای منطقه مقایسه کنیم باید به 180 هزار پزشک برسد و اگر بخواهیم در 10 سال آینده جزء کشورهای پیشرفته باشیم، باید این آمار به 300 هزار افزایش پیدا کند.
وی بیان کرد: در رشته پزشکی حداقل باید سالانه سه هزار نفر به دانشجویان ورودی دانشکده های پزشکی و در دندانپزشکی نیز حداقل 500 نفر اضافه شود تا در پنج سال آینده بتوانیم از خطر و بحران عبور کنیم.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، سند ملی تحول امنیت غذایی کشور را یکی از موضوع های پیش از دستور این جلسه دانست و گفت: موضوع تحول امنیت غذایی یکی از بحث های مهم کشور است که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ها پیش به این موضوع تاکید کردند.
آقای منصور کبگانیان افزود: فراهم بودن غذا، دسترسی عادلانه به غذا و موضوع مصرف، سلامت و ثبات و پایداری، مبنای طراحی این سند بوده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر سطح سواد کشاورزی در کشور پایین است و آسیب ها و موانعی در این حوزه وجود دارد که خوشبختانه با تشکیل کمیسیون فناوری ،اولین بررسی سند انجام و قرار شد در دستور کار کمیسیون قرار بگیرد و پس از نهایی سازی آن، در ستاد نقشه جامع علمی کشور مطرح و در صحن شورای عالی تصویب و در نهایت ابلاغ شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: آیین نامه بهره گیری از خدمات متخصصان و کارآفرینان خارج از کشور از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه اعلام وصول شد و کارهای کارشناسی در حال انجام است.
آقای منصور کبگانیان افزود: پیش از دستور، از طرف شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور برای برگزاری موفق جایزه پیامبر اعظم(ص) توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که در سطح بین المللی پیشرفت خوبی داشته و می توان گفت در حوزه علم و فناوری یک جایزه ویژه تبدیل شده و دانشمندان کشورهای اسلامی را کاملا متوجه پیشرفت های علمی کشور و جهان اسلام کرد تشکر شد.