نخستین سالن ورزشی و تخصصی ویژه دانش آموزان دختر با نیازهای ویژه مازندران، در شهرستان آمل بهره برداری شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران در مراسم بهره برداری این سالن ورزشی گفت: نخستین سالن ورزشی و تخصصی (شهید سعید هادی زاده) ویژه دانش آموزان دختر با نیازهای ویژه استان در هنرستان حضرت صدیقه طاهره (س) شهرستان آمل درگام نخست با بیش از ۳۰۰میلیون ریال هزینه برای بهره مندی بیش از ۶۱دانش آموز دختر مقاطع متوسطه اول و دوم مازندران امروز به بهره برداری رسید.
محمد جعفری، از اختصاص اعتبار ویژه برای خرید تجهیزات بیشتر و جدید مرتبط با فعالیتهای ورزشی دانش آموزان این هنرستان بزودی خبر داد و افزود: تاکنون ۳ سالن ورزشی درون مدرسهای برای دانش آموزان با نیازهای ویژه مازندران بهره برداری و از این تعداد دو سالن ورزشی به هنرستان حضرت صدیقه طاهره (س) و سومی به هنرستان دین و دانش شهرستان آمل اختصاص دارد.
مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران، با اشاره به برنامه ریزی ساخت ۷سالن ورزشی دیگر در برنامه دو ساله استان با پیش بینی حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار گفت: سالن ورزشی دانش آموزان با نیازهای ویژه شهرستان بابل، در مراحل پایانی کار ساخت قرارداشته و دهه فجر امسال بهره برداری خواهد شد.
جعفری، شُمار دانشآموران استثنایی استان را ۸هزارنفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۲هزار و ۷۵۰دانشآموز استثنایی با نیازهای ویژه در ۵۱آموزشگاه دولتی و ۲۴مرکز مشکلات ویژه یادگیری دولتی مشغول تحصیل بوده و بقیه در مدارس عادی ادامه تحصیل میدهند.
مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران با بیان اینکه سنجش سلامت نوآموزان بر عهده این اداره است تصریح کرد: بر اساس آمار سال تحصیلی جدید، بیش از ۴۵هزار دانشآموز ورودی پایه اول، مورد سنجش سلامت قرار گرفته اند.
جعفری، با اشاره به اینکه این نهاد با کمبود ۲۱۷نیروی آموزشی شامل معلم و نیروهای توانبخشی (۴هزار و ۴۰۰ساعت آموزش) مواجه است گفت: هزار و ۵نیرو در بخشهای مختلف آموزش و پرورش استثنایی مازنران مشغول فعالیت بوده و تا پایان امسال ۸۰معلم بازنشسته میشوند، بنابر این با توجه به بازنشستگی این تعداد معلم، برای رفع مشکل باید فکری اساسی شود.
بیشتر بخوانید: تهیه ۴۲۸تبلت برای دانشآموزان استثنایی مازندران
مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران افزود: دو سال گذشته هیچ گونه مجوزی مبنی برای جذب یا استخدام نیروی آموزشی مورد نیاز در مدارس استثنایی و امسال هم تا کنون مجوزی برای جذب نیروهای حقالتدریسی صادر و ابلاغ نشده و برای کمبود نیروی آموزشی، باید علاوه بر به کارگیری معلمان بازنشسته یا معاونان مدارس، جمعیت دانشآموزی برخی کلاسها نیز با یکدیگر ادغام شوند.
جعفری، بیشترین کمبود معلم را مربوط به مقطع ابتدایی دانست و تصریح کرد: با صدور مجوز و جذب ۷۰نیروی حقالتدریس جدید، نیاز آموزشی مدارس استثنایی مازندران امسال تا حدودی رفع خواهد شد.
گفتنی است؛ دانشآموزان استثنایی با نیازهای ویژه شامل افراد ناشنوا، نابینا، معلول جسمی و حرکتی شدید و کم توان ذهنی میشود.