به منظور آشنایی با آخرین یافتههای علمی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری کارگاه آموزشی روز مزرعه در شهرستان سبزوار برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی معاون فنی و اجرایی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در خصوص این مراسم
علیرضا هاشم آبادی در خصوص ظرفیتهای پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان افزود: طرح پایلوت مجتمع پرورش ماهیان خاویاری به عنوان یک پروژه ملی با استفاده از آب رودخانه کال شور به ظرفیت نهایی ۶۰ تن گوشت و ۱/۵ تن خاویار در سال در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه امور زیربنایی این مجتمع در دو قسمت شبکه برق رسانی و انتقال آب رودخانه با اعتبار دولتی ۴۰ میلیارد ریالی انجام گرفت گفت: محل ساخت این مجتمع در ۳۰ کیلومتری شرق سبزوار در روستای علی آباد کال خونی در قالب سه سایت و در زمینی با مساحت کلی ۶ هکتار واقع میباشد.
کارشناس شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این مراسم گفت: ماهیان خاویاری به عنوان ارزشمندترین گونه پرورشی در جهان شناخته میشوند و قیمت بالای گوشت و خاویار و همچنین قابلیت آن در صادرات و کسب درآمد ارزی و ایجاد اشتغال تاثیر مهمی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی خواهد گذاشت.
اسماعیل رفیعی افزود: شهرستان سبزوار با دارا بودن اقلیم گرم و نیمه خشک، ۳۰ درصد تولیدات آبزی پروری خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است و استخرهای ذخیره آب به نحوی طراحی و احداث میشوند که ضمن تامین آب کشاورزی، امکان پرورش ماهی را نیز به نحو مطلوب فراهم کنند.
وی گفت: سالانه حدود ۵۲۵ هزار تن ماهی پرورشی در ایران تولید میشود که سهم پرورش دهندگان سبزوار ۳۰۰۰ تن میباشد. سرانه مصرف ماهی در کشور حدود ۱۲/۵ کیلوگرم است که هنوز نصف متوسط سرانه جهانی آن است.
رئیس اداره ترویج و آموزش کشاورزی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سبزوار هم گفت؛ متوسط سرانه مصرف کنونی ماهی در سبزوار هشت کیلوگرم میباشد که این میزان نسبت به سال ۱۳۸۴ که حدود ۱۰۰ گرم بود رشد قابل ملاحظهای داشته است.
خاطره مزینانی افزود: دسترسی آسان مردم به مراکز تولید و فروش ماهی، برگزاری کلاسهای آموزشی طبخ آبزیان و آشنایی با فواید آبزیان بخشی از دلایل افزایش مصرف ماهی در این شهرستان میباشد. هر چند با توجه به مصرف سرانه کشور همچنان باید در جهت ترویج فرهنگ استفاده بیشتر از گوشت ماهی در میان خانوادهها تلاش کنیم.